ALKMAAR - Wil je wel eens optreden en heb je geen band? Of wil je wel eens georganiseerd optreden met andere muzikanten dan je eigen bandleden? Join the Band Sessions biedt daarvoor de mogelijkheden.

Ervaren muzikanten, beginnende muzikanten, maar ook zolderkamer virtuozen kunnen zich inschrijven om één of meerdere nummers met de huisband mee te spelen. Zangers, gitaristen, toetsenisten, bassisten en drummers zijn van harte welkom, maar natuurlijk ook saxofonisten, fluitisten, mondharmonica spelers, accordeonisten, etcetera.

Deze Join the band sessions vinden elke maand plaats en elke aflevering staat er op de website het repertoire waaruit je kunt kiezen. Deelname is geheel gratis. Doe mee en schrijf je in!

Om mee te doen, hoef je niet de sterren van de hemel te kunnen spelen. Gewoon de simpele akkoorden op een slaggitaar mee slaan of in het achtergrondkoortje mee zingen kan al okee zijn bij bepaalde nummers. Je hoeft niet noodzakelijk de plaats van een huisbandlid in te nemen. Je kunt ook met de complete huisband mee spelen. De Join the Band Sessions zijn laagdrempelig.

En jaar lang hebben de sessies plaats gevonden bij MC Blue in Alkmaar. Vanaf nu wordt de locatie Koel310 op de Koelamalaan in Alkmaar.

Voordelen?

  • Groter podium. Nu kunnen de blazers ook op het podium en is het drumstel bereikbaar zonder over de bekkens hoeven te springen. En..meer bewegingsruimte voor alle meespelers.
  • Professioneel geluidsbedrijf en bediening. Alle instrumenten en zang worden nu uitversterkt en door een eigen geluidsman bediend. Resultaat: veel beter geluid overal in de zaal.
  • Grotere zaal. Meer zicht voor het publiek op het podium en er is nu ook een gedeelte met tafels en stoelen.