ALKMAAR - Een geheel verzorgde avond, een leuke pubquiz voor jou en je collega’s, vrienden of familie. Én ook nog eens bijdragen aan een goed doel. Dat zijn de ingrediënten van de pubquiz-avond die JCI de Waag op vrijdagavond 1 maart 2019 organiseert in Bourgondisch Café De Waag in Alkmaar. De opbrengst van deze avond gaat naar het Alkmaarse project Gatenkaas. Er is nog ruimte voor een paar teams, dus meld je snel aan.

Project Gatenkaas
Project Gatenkaas past goed bij de doelen van JCI de Waag, aldus JCI-lid Kevin Korthagen. “Naast persoonlijke ontwikkeling en een leuk zakelijk netwerk in Alkmaar, willen wij met de Junior Chamber International een positieve bijdrage leveren aan Alkmaar en omgeving. En die positieve bijdrage leveren wij via project Gatenkaas, waar het draait om de participatie van dementerende ouderen.”

Per september start vanuit Ontmoetingscentrum de Sociëteit, te Alkmaar, het activiteitenprogramma “Gatenkaas”. Een Alkmaars initiatief, gedragen door vrijwilligers, dat zicht richt op ontmoeting en activiteiten voor dementerende en mantelzorgers.

Door geheugenverlies en verwardheid weten dementerenden vaak niet meer hoe ze dagelijkse dingen moet aanpakken. Door samen met hen activiteiten uit te zoeken die passen bij wat ze kunnen en willen doen, kan het leven zin en kleur behouden. Ze willen zich nuttig maken, ergens gevoel van eigenwaarde aan ontlenen en plezier hebben. Ze hebben dementie, maar het leven is daardoor niet ineens zinloos of inhoudsloos. Activiteiten geven structuur aan de dag en bieden afleiding van alle chaos in het hoofd. Regelmatig bezig zijn houdt de hersenen actief en het lichaam gezond. Daardoor kan men meer en langer zelf doen.

De opbrengsten van de 5de editie van de JCI Pubquiz worden ter beschikking gesteld aan dit project, om hen financieel te ondersteunen bij het realiseren van hun initiatief en daaruit volgende activiteiten.

Quiz je mee? Meld je dan direct aan!
Je kunt je individueel aanmelden of met een team van maximaal vijf personen. Aanmelden kan via www.jcidewaag.nl/pubquiz. Hier vind je ook alle informatie over de avond.

Over JCI de Waag
JCI de Waag is een groep jonge, enthousiaste en ondernemende mensen uit de regio Alkmaar en Egmond. Ook een hele diverse groep. Iedereen werkt in zijn eigen vakgebied en heeft zijn eigen talenten. Eén ding hebben we gemeen… wij voelen ons betrokken bij onze omgeving. Wij willen de maatschappij een ‘stukje mooier maken’ en ons steentje bijdragen aan Alkmaar e.o. Dit doen we door het organiseren van activiteiten, zoals deze Pubquiz. Daarnaast draait het bij ons om (zakelijk) netwerken, persoonlijke ontwikkeling en vooral gezelligheid. Deze combinatie is de kracht van JCI! Op www.jcidewaag.nl vindt u meer over JCI de Waag, de projecten en leden.