ALKMAAR - Wegens groot succes gaat de familievoorstelling Jazz duzz (6+) van de Toneelmakerij opnieuw op tournee! Op 20 januari om 14.30 uur swingen we in TAQA de Vest te Alkmaar, thuisbasis van hoofdrolspeler Peter van Heeringen. Hij vertolkt de onzekere nieuwsgierigheid van kleuter Dizzy.

Jazz duzz is een theatraal jazzconcert voor iedereen vanaf zes. Over buiten de lijntjes kleuren en 1+1= 3. Met poëzie en anarchie, zelf verzonnen woorden en melodieën zonder eind.
Dizzy zat op de kleuterschool, maar vandaag is de grote dag: hij gaat naar groep DRIE. Dat is best leuk, maar ook wat ingewikkeld. Waarom zijn er allemaal van die regels? Over hoe je je potlood vast moet houden? En dat je rechtop moet zitten.

**** in De Volkskrant, Parool, Theaterkrant

Jurylid Zapp Theaterprijs Olivier (10 jaar) “Ik geef het een 8,6 omdat het grappig was en cool en het is een beetje onbegrijpelijk.”

Het Parool: “Er wordt een lekker potje muziek gemaakt in Jazz duzz. En het wordt duidelijk dat buiten de lijntjes kleuren zo gek nog niet is."

de Volkskrant: ''Alle vijf jongleren losjes met hun rol en zingen als gevorderde jazzmuzikanten.''

MAKERS EN SPELERS
Tekst Roeland Hofman en Paul Knieriem regie & concept Paul Knieriem dramaturgie Paulien Geerlings kostuumontwerp Bernadette Corstens spel en muziek Klaas van Donkersgoed, Sanneden Hartogh, Peter van Heeringen, Nick Livramento Silva en Lowie van Oers
Mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, VSB Fonds

OVER DE TONEELMAKERIJ
De Toneelmakerij maakt theatervoorstellingen voor kinderen, jongeren en de volwassenen om hen heen. We zijn verhalenvertellers. We schrijven nieuwe toneelstukken, herschrijven bestaande en experimenteren met spannende theatervormen. De Toneelmakerij zit vol energie en is betrokken bijde wereld. Geen onderwerp is ons te groot. Onze voorstellingen ontroeren en dagen je uit je eigen verbeelding te gebruiken. Alles over de Toneelmakerij vind je op www.toneelmakerij.nl.

Voor tickets: theaterdevest.nl