ALKMAAR - Op dinsdag 4 juli om 19.00 uur luidt de heer M. Wester, algemeen directeur van het 100-jarige GP Groot, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. De directie doet dit op uitnodiging van wethouder Victor Kloos (OPA).

Onlangs vierde GP Groot het 100 jarig jubileum. Een mijlpaal! In het voorjaar 1917 begon het allemaal. Melkrijder Gerrit Pieter (G.P.) Groot kocht een huis aan de Nieuwelaan in Heiloo. Gerrit zag overal handel in. Die ondernemersgeest is tot op de dag van vandaag voelbaar in het familiebedrijf. GP Groot onderscheidt zich al sinds 1917 door dynamisch ondernemerschap. Dit betekent dat zij initiatieven nemen en kansen grijpen waar ze die zien. Nu is GP Groot een veelzijdige, gezonde onderneming met meer dan 700 toegewijde mensen. Het bedrijf is actief in drie marktsegmenten: Inzameling en recycling, Brandstoffen en oliehandel, en Infra en engineering.

Fiets4daagse Alkmaar 

G.P. Groot heeft een sterke binding met de regio en is een grote sponsor van de Fiets4daagse Alkmaar. Van 5 tot en met 8 juli organiseert Le Champion de 2e editie van de Fiets4daagse van Alkmaar. De fiets4daagse is weer een mooi evenement dat de deelnemers laat genieten van al het moois wat Alkmaar en omgeving te bieden heeft. Met een feestelijk onthaal in het centrum van Alkmaar.

Kaasmarkt

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdveertig duizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 31 maart tot en met 29 september, elke vrijdagochtend van 10.00 – 13.00 uur. Daarnaast worden er op dinsdag 2 en 23 mei, 6 juni, 4 en 18 juli, 1, 15 en 29 augustus van 19.00 – 21.00 uur, acht avondkaasmarkten gehouden. Alle 34 kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.