ALKMAAR - Kim Wilde, de Britse zangeres die de hitlijsten in de jaren 80 bestormde met hits als ‘Kids In America’, ‘You Came’ en ‘Cambodia’, keert terug naar Victorie. Op 17 november staat ze met een daverende liveshow op het podium.

Wanneer een artiest met maar liefst drie nummers in de Top 2000 vermeld staat, mag duidelijk zijn dat men met een icoon te maken heeft. En dan te bedenken dat het allemaal begon in het schuurtje van haar ouderlijk huis in Chiswick, West-Londen, waar broerlief Ricky wat met een synthesizer zat te rommelen. Bij het horen van één repetitief aangehouden noot viel Kim in en was ‘Kids In America’ geboren.

In de jaren 90 laste ze een muzikale sabbatical in en vulde ze haar tijd met het moederschap en tuinieren. Maar de zangeres kwam terug, en hoe. In 2003 scoorde zij samen met de Duitse zangeres Nena de adembenemende tweetalige hit ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’. Vijf weken op nummer 1 in de Nederlandse hitparade. Dat succes markeerde haar comeback op het podium en in de studio. Met ‘You came’ scoorde ze in 2006 weer een hit en er volgden nog diverse nieuwe albums waarvan ‘Here Come The Aliens’ vorig jaar in maart is verschenen.

Vele hits, albums en tours later speelde ze in 2017 in een bomvol Podium Victorie. Nu is ze terug. Voor wie het toen gemist heeft, of voor wie er geen genoeg van kan krijgen: Kim Wilde, 17 november, Podium Victorie. Er zijn nog enkele tickets beschikbaar.
Kaarten kosten 42 euro en zijn te verkrijgen via www.podiumvictorie.nl

Ticketlink: http://bit.ly/KimWilde2019Victorie