ALKMAAR - Na een Australische maand van uitverkochte voorstellingen en bijzonder lovende reacties van zowel pers als publiek, staat Jakop Ahlbom Company op 23 oktober 2018 in TAQA Theater de Vest. Horror speelt in Nederland slechts 15 keer rondom Halloween. De woordeloze voorstelling van de Zweedse regisseur beleefde dit seizoen de 200ste voorstelling in Sydney.


Vanaf 2014 speelt het Amsterdamse gezelschap Jakop Ahlbom Company onder leiding van artistiek leider Jakop Ahlbom de blockbuster theatervoorstelling Horror. Eind augustus beleefde de hommage aan het horrorgenre zijn 200ste jubileumvoorstelling in het Sydney Opera House in Australië. De voorstelling is woordeloos en daarom toegankelijk voor een breed internationaal publiek. Op 23 oktober staat Horror in Alkmaar in TAQA Theater De Vest.

Het verhaal volgt een klassiek horrorfilm plot. Een oud huis wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis. De jongste zus is weggekomen maar wat is er met de oudste zus gebeurd? Als ze terugkeert naar haar ouderlijk huis wordt ze geconfronteerd met een weggestopt verleden. De enige manier om te overleven is de gruwelijke waarheid onder ogen te zien. Horror is toegankelijk voor iedereen die tegen een beetje spanning kan. Voor de liefhebber zitten er talrijke verwijzingen in naar de geschiedenis van het genre.