Sportservice Heerhugowaard organiseert op zaterdag 10 oktober een informatiebijeenkomst over dementie bewegen voor mensen met dementie, hun partners, mantelzorgers en direct betrokkenen (familie, buren, vrienden) én activiteitenbegeleiders. Tijdens de bijeenkomst maken de aanwezigen op een interactieve manier kennis met de diverse beweegactiviteiten voor mensen met dementie die in Heerhugowaard worden aangeboden en ervaren zij de positieve effecten van bewegen. De bijeenkomst wordt bijgewoond door wethouder Monique Stam en is van 14.00 – 16.45 uur in woonzorglocatie Zuyder Waert. Diverse onderzoeken laten zien dat bewegen een gunstige invloed heeft op onze hersenen en de algehele fitheid. Bij het bewegen gaat het dan niet om de prestatie, maar om het actief bezig zijn. Het is een enorme opsteker voor het gevoel van eigenwaarde om te ervaren dat men fysiek nog best kan meekomen in een periode dat men verder alleen maar achteruitgang ervaart (bron: platform voor Dementie).Dat bewegen zo belangrijk is voor mensen met dementie wordt tijdens de informatiebijeenkomst over dementie bewegen op zaterdag 10 oktober vanuit verschillende oogpunten belicht. Tijdens het plenaire gedeelte komen zowel een ervaringsdeskundige als een professional uit het werkveld aan het woord. Beiden vertellen vanuit hun eigen ervaringen hoe bewegen positief kan bijdragen aan de kwaliteit van leven. In het daarop volgende interactieve gedeelte volgen de aanwezigen workshops waarin zij aan den lijve ondervinden dat bewegen eenvoudig een positieve reactie bij zichzelf of hun dierbare teweeg te brengt en hoe divers het beweegaanbod is.Aanmelden

Het bijwonen van de informatiebijeenkomst is gratis. Het is wel noodzakelijk u aan te melden. Dit doet u bij Sportservice Heerhugowaard, uiterlijk 27 september 2015. Aanmelden kan digitaal via www.sportserviceheerhugowaard.nl of telefonisch via 072 – 57 63 880.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Wever van Sportservice Heerhugowaard. Telefoon 072 – 57 63 880 of mwever@sportservicenoordholland.nl.De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd i.s.m. woonzorglocatie Zuyder Waert, FM+ Healthclub Heerhugowaard, Evean, Magentazorg en Carolien Langendijk en wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Heerhugowaard.Sportservice Heerhugowaard stimuleert de inwoners van Heerhugowaard minimaal 30 minuten per dag te bewegen.