ALKMAAR - Op zaterdag en zondag 8 en 9 september organiseert Crejat infodagen met een tentoonstelling waarin tekenen, schilderijen, kunst, vormgeving, beelden en de opleiding keramiek centraal staan. Docent Beeldende vorming Liselotte Muelink van Crejat De Nieuwe Acaemie vertelt daarover.

"Wat ik het mooiste als docent vind; mensen inspireren tot het maken van éigen' beelden. Of dit nu is door ze te leren kijken en afbeelden zoals zij dit zien. Of door het aanleren dat je met abstracte elementen een gevoel of mening uit kan beelden. Een geluid, gevoel, lichtval of lijnenspel van gewoon iets uit het dagelijks bestaan kan al een startpunt zijn voor een beeld of schilderij. Daarna neemt jouw visie en het materiaal en techniek het over. Ze raakt op drift als ware. Op dat punt aangekomen ontstaan er unieke beelden.

Kunst maken kan leiden tot nieuwe gedachtes, inzichten geven aan dat wat er al isUiting geven aan emoties zoals ontroering, verdriet, opwinding, boosheid en vreugde bijvoorbeeld. Het leren werken met beeldelementen, de taal van het materiaal, geeft ook soms een blik buiten de gangbare manier van beleven.

Bij Crejat de Nieuwe Academie kan men deze vaardigheden leren. Crejat is een deeltijd opleiding in beeldende vorming voor volwassenen gesitueerd in een industriepand vlak bij de binnenstad van Alkmaar. Een gedegen opleiding voor de amateur-kunstenaar.

Crejat biedt leertrajecten die uniek zijn, een middenweg tussen de gevestigde academies en de losse cursussen die er in omloop zijn. U kunt een basisopleiding volgen maar ook een opleiding voor gevorderden. Studenten die een opleiding bij Crejat hebben gevolgd zijn bewust van wat zij maken, kijken anders naar andermans werk, hebben kennis van de kunststromingen en verschillende stijlen in de kunst, staan open voor experiment en het onbekende. Kortom een verrijking van het leven!"

Kom kijken bij de opendagen en exposities.

Liselotte Muelink, Docent Beeldende vorming Crejat de Nieuwe Academie
www.crejat.nl

infodagen + tentoonstelling tekeningen en schilderijen kunst en vormgeving en beelden opleiding keramiek
Zaterdag en zondag 8 en 9 sept van 12.00-16.00
Herculesstraat 28f Alkmaar