ALKMAAR - Op 10 juni ging de meeslepende en kleurrijke muzikale theaterbelevenis ‘The Mad King’ van OPERA2DAY & New European Ensemble live in première. ‘The Mad King’ is een indrukwekkende opera, waarin een machtige man zijn wanen bestrijdt en doldwaze en buitenissige liederen klinken. De opera is in slechts vijf speelsteden – waaronder in Alkmaar – te zien en wordt voor 50 bezoekers gespeeld.


Een vreemde gast

Omringd door zijn vogelverzameling zwengelt een eenzame man zijn draaiorgel aan om de kakelende stemmen in zijn hoofd te smoren. Maar dan vliegt er een vreemde gast binnen: een trekvogel uit Azië die een bedreiging vormt voor de magnifieke zangvogels. Het begin van een vrije val, die de man dwingt zijn angsten, overtuigingen en gewoontes onder ogen te zien. Componist Peter Maxwell Davies construeerde zijn legendarische 'Eight Songs for a Mad King' rond de deuntjes van het mechanische orgeltje dat de ‘waanzinnige’ koning George III van Engeland gebruikte om zijn goudvinken te leren zingen. In deze voorstelling klinken deze acht liederen te midden van de muziek van Georg Friedrich Händel, die op wonderschone wijze past in het universum van The Mad King.

Gekooide musici

Regisseur Stefano Simone Pintor schreef eerder het libretto voor het zeer succesvolle Vivaldi-Dangerous Liaisons. De baritons Charles Johnston en Wiebe Pier Cnossen wisselen elkaar af in de hoofdrol, omringd door zes gekooide musici van het New European Ensemble. De muzikale leiding is in handen van Hernán Schvartzman, vormgeving van het muzikale universum is in handen van componist en arrangeur Brendan Faegre.


Meer informatie en toegangskaarten

‘The Mad King’ van Opera2Day is op donderdag 17 juni om 19.00 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 30 (inclusief drankje en garderobe). Wees er snel bij, er zijn slechts 50 toegangskaarten beschikbaar.