ALKMAAR - Op woensdag 9 mei, jawel een dag voor Hemelvaartsdag, kan men bij Podium Victorie terug in de tijd met de lekkerste dancebeats uit de jaren '80. Aangezien men de volgende dag vrij is kan je de hele nacht uit je dak gaan met Discoteca - Incredible 80's.

De allerlekkerste 80s hits, sexy italo glijers en dat ene lekkere plaatje uit 1978 met die geweldige 80s vibe. TRON meets Miami Vice, Grace Jones on Samantha Foxx en Blondie for president; dat is Discoteca! Aan het eind van de wervelende jaren 70 ontwikkelden zich muzikale stromingen waarvan wij vandaag de dag allemaal nog veel luisterplezier ondervinden. Afrika Bambaataa ging aan de slag met de eerste drumcomputers en Blondie maakte een Rap-plaat in een ode aan Grandmaster Flash. De Disco werd steeds electronischer en mondde vanuit de underground scene uit in wat later House zou worden.

Deze muzikale experimentele periode klinkt in de jaren '80 door tot in de popmuziek en wordt o.a. via MTV bij het grote publiek gebracht waar de allereerste videoclip in 1981 vertoond wordt van 'Video Killed The Radiostar'.De nieuwste parel 'DISCOTECA' in Victorie is dan ook gewijd aan deze te gekke muzikale periode. Op deze avond hoor je natuurlijk de allerlekkerste 80s hits voorbijkomen, maar ook die vergeten sexy italo glijer of dat lekkere plaatje uit 1978 met die geweldige 80s vibe..

Op een woensdag? Ja, op een woensdag! Want je bent lekker vrij de dag erna. De dag erna is het Hemelvaartsdag.

Kijk hier voor de ticketverkoop