ALKMAAR - Ondernemer en avonturier Jeroen Komen doet iets wat maar weinigen doen, met zijn eigen kleine vliegtuigje vliegt hij kriskras door Europa. Hij ontmoet bijzondere mensen op afgelegen plekken, ontsnapt aan vele gevaren, maakt duizenden (lucht) foto's en zoekt letterlijk de grenzen van de vrijheid op. Tijdens de vele uren in de lucht, ontwikkelt hij langzaam een andere kijk op de wereld en haar bewoners en beseft hij dat vrijheid soms gebaat is bij regels en kaders.

Na het uitbrengen van het boek "Ik Kan Vliegen" start Jeroen vanaf 8 maart in Theater de Vest te Alkmaar met een gelijknamige theatertour. Na Alkmaar volgen er nog shows in Steenwijk, Oosterhout, Doetinchem, Rijswijk en Houten. De voorstelling wordt een multimedia theatershow waarbij Jereon Komen zijn reizen binnen ieders bereik laat komen met mooie verhalen, anekdotes, prachtige luchtfoto's en schitterende filmpjes. Jeroen zal gepassioneerd vertellen over zijn reizen maar zo zegt hij, 'Zo nu en dan stap ik even opzij van het podium, zodat film of een reeks foto's met passende muziek erbij getoond worden en het publiek kan bijkomen of wegdromen.'

Behalve dat het de eerste keer is in Alkmaar, is er nog een bijzondere link, zo vertelt Komen. ' Het vliegtuigje is gebouwd door ene Jan van den Boogaard in Castricum. Helaas is hij overleden toen het vliegtuigje wel al af was, maar hij zijn brevet er nog niet op gehaald had. Zijn vrouw Mieke, de weduwe, verkocht het vliegtuigje aan mij, en sindsdien heb ik een heel warme band met haar. "Je maakt de droom van mijn man waar", schreef zij mij eens. Mieke is aanwezig bij de voorstelling, met een hele schare aan vrienden, en ook één van haar twee kinderen met het hele gezin.

De voorstelling "Ik Kan Vliegen" is vanaf 8 maart te zien.
Kijk hier voor een link naar de voorstellingen en ticketverkoop.