ALKMAAR - Donderdag 17 september om 20.15 uur is de dansvoorstelling ‘If You Could See Me Now’ van Arno Schuitemaker te zien in Theater de Vest in Alkmaar. De wereldpremière van deze voorstelling vond plaats in de Tafelhalle te Neurenberg (Duitsland) om vervolgens de wereld over te reizen. Dit jaar is de voorstelling terug in Nederland en nog twee keer te zien, waaronder in Alkmaar. Voor zijn voorstelling 'The Way You Sound Tonight' won Schuitemaker de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansvoorstelling.

Ogenschijnlijk terloops maar met indrukwekkende precisie vraagt ‘If You Could See Me Now’ om opnieuw te kijken, om een tweede blik. Drie performers vormen een ongedwongen clubdans geleidelijk om tot een duizelingwekkende golfbeweging. Ze halen het uiterste uit hun lichamen tot alles voelt als één brok samengebalde energie. Op het punt van maximale en bezwete inspanning neemt de bewegingsstroom nieuwe gedaantes aan van oplichtende, steeds veranderende indrukken. Ze brengen krachtige momenten van volharding, veerkracht en transformerend perspectief teweeg. De ruimte komt in beweging en verschuift. Er verdwijnen happen uit de tijd die dan weer samensmelt. Van extase naar vervreemding, van opbouw naar ontmanteling, speelt ‘If You Could See Me Now’ met verwachtingen en schudt ze op. Er ontstaat een keerpunt, een ontwapenende beweging van performers en publiek naar iets nieuws en onbevangens: een bevrijding. Kaarten voor de voorstelling op 17 september in Alkmaar zijn te koop via

www.theaterdevest.nl

Arno Schuitemaker won met zijn voorstelling 'The Way You Sound Tonight' de Zwaan voor de meest indrukwekkende dansvoorstelling.


Performers: Ivan Ugrin, Stein Fluijt, Johannes Lind

Over Arno Schuitemaker

Zijn voorstellingen ontstaan door telkens terug te keren naar de essentie: het lichaam, beweging, licht, muziek en geluid. Ieder werk is een meeslepende ervaring en vormt een unieke, invoelbare relatie tussen de performers en het publiek. Zowel het magazine tanz als Dance Europe noemen hem “een van de toonaangevende hedendaagse choreografen in Nederland.”

www.arnoschuitemaker.com