ALKMAAR - De Man van La Mancha keert terug in de Nederlandse theaters en is van 13 t/m 15 februari te zien in TAQA Theater De Vest. In de grootschalige musical, gebaseerd op het wereldberoemde boek van Miguel de Cervantes speelt zanger Huub van der Lubbe de hoofdrol.


Ritme van flamenco

De nieuwe en eigentijdse versie van de geliefde musicalklassieker De Man van La Mancha is een rijke en originele musical over de wonderlijke wereld van idealist Don Quichot, op het ritme van de flamenco. Naast Huub van der Lubbe bestaat de cast uit grote namen als Lucretia van der Vloot, Dragan Bakema, Viggo Waas, Marisa van Eyle en Doris Baaten.

Het verhaal

De voorstelling speelt zich af in een gevangenis in het Sevilla van de 16e eeuw. De Inquisitie heerst genadeloos. De dichter Cervantes wordt met zijn medewerker in de kerker geworpen tussen armlastige gevangenen, die de nieuwelingen veroordelen tot het inleveren van al zijn bezittingen. Cervantes brengt, als vorm van verdediging, het verhaal van Don Quichot tot leven: een edelman die te veel ridderromans heeft gelezen en eropuit trekt, vergezeld door buurman Sancho Panza, om grootse daden te verrichten.

Meer informatie en toegangskaarten


De man van La Mancha van Theateralliantie is van dinsdag 13 t/m do 15 februari 2024.

Kijk op www.taqatheaterdevest.nl voor meer informatie en toegangskaarten. Toegangskaarten kunnen ook worden gereserveerd via de kassa, tel 072- 54899 99.