ALKMAAR – Inmiddels heeft Schagenaar Thijs Boontjes zijn geboortestad verruild voor Amsterdam, maar liedjes schrijven doet hij nog altijd het liefst in het tuinhuisje van zijn ouders. De charmante volkszanger en charismatische rockster ineen maakte onlangs bekend te stoppen als toetsenist bij Douwe Bob om zich volledig op zijn eigen muziek te kunnen richten. Samen met zijn showorkest maakt hij Nederlandstalige rock-‘n-roll met een knipoog, doorwrochte liefdesliedjes met een lach en een traan. In het kader van de clubtour komt het gezelschap zaterdag 8 februari naar Podium Victorie.

Waar je Thijs en zijn dans- en showorkest van kunt herkennen? Wellicht van hun dagelijkse muzikale ondersteuning bij het eerste seizoen van talkshow M, optredens bij De Wereld Draait Door en All You Need Is Love. Thijs zelf zou je kunnen kennen als voormalig toetsenist van Anouk en Douwe Bob. In 2019 ging het orkest voor het grotere werk. In februari van dat jaar werd het album ‘Geen Achttien Meer’ uitgebracht. 3FM DJ Frank van der Lende noemde dit het beste album van 2019. Er volgde een clubtour en optredens op festival als Down The Rabbit Hole, Paaspop, Bevrijdingsfestival, Zwarte Cross en Oerol. Boontjes stond dit jaar ook in het voorprogramma van Krezip tijdens drie uitverkochte shows in de ZiggoDome.

In december 2019 tekende de zanger een platencontract bij Excelsior Recordings en in januari verscheen nieuw werk. Boontjes is geïnspireerd door grote Nederlandse artiesten als Herman Brood, Hazes, Maarten van Roozendaal en Bram Vermeulen. Dat heeft geleid tot een heerlijk portie eigenzinnige, Nederlandstalige rock-’n-roll.

De clubtour van Thijs is bijna ten einde. Op 8 februari vindt de een-na-laatste laatste show plaats in de kleine zaal van Podium Victorie. Samen met bandleden Harrie Roelse, Guido Blom en Jeroen Overman bouwt Thijs een genadeloos rock-’n-roll feestje en rust niet tot hij iedereen mee heeft.

Het concert vindt plaats op 8 februari en tickets a €15,- zijn te verkrijgen via www.podiumvictorie.nl. Zaal open: 19:45, aanvang: 20:15
Ticketlink: http://bit.ly/ThijsBoontjesVictorie

Podium Victorie
Pettemerstraat 5
Alkmaar
072 – 303 37 00
www.podiumvictorie.nl