ALKMAAR - Op vrijdag 9 juni om 10.00 uur luidt Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB, de bel van de Alkmaarse kaasmarkt. Hét teken dat de markt geheel volgens traditie kan beginnen. De heer Van Bruggen doet dit op uitnodiging van burgemeester Piet Bruinooge.

Over Van Bruggen

Na enkele jaren lid te zijn geweest van de hoofddirectie van de ANWB werd Frits van Bruggen in augustus 2014 benoemd tot hoofddirecteur. “In het kader van bereikbaarheid, mobiliteit en toerisme is de ANWB een belangrijke partner voor de gemeente Alkmaar. Daarnaast is de heer Van Bruggen ook president-commissaris van het Noord-Hollandse Waterleidingbedrijf PWN. Twee belangrijke redenen om Van Bruggen uit te nodigen voor een bezoek aan Alkmaar. Daarbij mag een officieel bezoek aan de Alkmaarse kaasmarkt natuurlijk niet ontbreken.” aldus de burgemeester. 

34 Alkmaarse kaasmarkten

Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Jaarlijks bezoeken ruim honderdveertigduizend mensen dit kleurrijke evenement. De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 31 maart tot en met 29 september, elke vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast worden er op dinsdag 2 en 23 mei, 6 juni, 4 en 18 juli, 1, 15 en 29 augustus van 19.00 tot 21.00 uur, avondkaasmarkten gehouden. Alle 34 kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.