ALKMAAR - Op zondagmiddag 4 september 2022 vinden in Alkmaar, na twee jaar afwezigheid, opnieuw de Hofjesconcerten plaats. Mike Fentross, artistiek leider van het Alkmaarse barokensemble La Sfera Armoniosa, nodigde voor dit jaar opnieuw internationale muzikale vrienden om concerten te geven voor Alkmaarders en gasten van de stad.

In een vijftal hofjes in de historische binnenstad wordt een heel divers programma gespeeld. Het publiek wordt van hofje naar hofje begeleid door gidsen van de Historische Vereniging Alkmaar en maakt kennis met de verhalen van Alkmaar. Het publiek heeft de keuze uit vijf routes met elk een eigen programma.

Mike Fentross vertelt: “De Hofjesconcerten zijn een mooie, laagdrempelige manier om Alkmaar anders te beleven en om met andere ogen naar de stad te kijken. Het is ons cadeau aan de stad die ons ensemble zo goed ondersteund”.

Behalve de oprichters van barokensemble La Sfera Armoniosa, luitist/dirigent Mike Fentross en Paulina van Laarhoven (viola da gamba), horen we op de Hofjesconcerten de veelgeprezen tenor Falco van Loon, de jonge talentvolle Italiaanse mezzo-sopraan Elisa de Toffol en de harpiste Emma Huijsser.

Er is ook muziek uit Zuid-Amerika uitgevoerd door celliste en zangeres Ilein Bermudéz en bandeonist en componist Santiago Cimadevilla. Indiase muziek wordt gespeeld door Niti Ranjan Biswas (tabla) en Klaus Falschlunger (sitar). Klarinettist Maarten Ornstein en bassist Tony Overwater zijn eveneens te horen tijdens de Hofjesconcerten. Zij ontwikkelden vanuit de jazz een eigen muzikale handtekening met links naar muziek van over de hele wereld.

De Hofjesconcerten starten rond 13:30 en duren tot 18:00 uur. Aan het eind van de middag sluiten de musici met een gezamenlijk concert in de Hof van Sonoy de Hofjesconcerten af. Dit optreden is vrij toegankelijke voor alle publiek.

Meer informatie over en kaarten voor dit bijzondere Alkmaarse evenement: http://lasfera-armoniosa.com/concert/hofjesconcerten/