ALKMAAR - De Utrechtse band RONDÉ heeft een zeer succesvol jaar en een net zo geslaagde clubtour op gepaste wijze afgesloten in Podium Victorie. Afgelopen donderdag wist men de fans in het Alkmaarse poppodium te verwennen met een absolute topshow.


Het was het slotstuk van een bewogen jaar waarin de band zich na acht jaar definitief heeft gevestigd op de hoogste treden van de ladder van meest succesvolle Nederlandse popbands. In het festival- en clubcircuit is RONDÉ al jaren een graag geziene gast. Door een aantal megahits is de populariteit van de band alleen maar gegroeid, zo bleek ook in een volgepakt Podium Victorie. Met zowel "Hard To Say Goodbye" als "Love Myself" bestormden men de hitlijsten en inmiddels wordt ook de nieuwe single "Bright Eyes" alweer veel gedraaid op de diverse radiosations en lijkt ook op weg naar de status van megahit. Eerder dit jaar mocht de band ook al in het voorprogramma staan van de succesvolle Britse band Bastille en was men present op vele grote zomerfestivals.

Verwacht van de band, die zijn oorsprong in 2014 vond vanuit de Herman Brood Academie, geen virtuoze muzikale hoogstandjes, maar wel heerlijke aanstekelijke indiepop-songs, en daar is wat ons betreft helemaal niets mee. Ook in Alkmaar sloeg dit vanaf de eerste klanken van "Naturally" over op het publiek die alle nummers van het begin tot het eind wist mee te zingen. Zangeres Rikki Borgelt was van quitte af aan uitstekend bij stem en naarmate men de show vorderde werd duidelijk hoezeer de band qua timing op elkaar is ingespeeld. Ook de nieuwe nummers, zoals de al genoemde single "Bright Eyes" werden direct opgepakt door het enthousiaste publiek.

Na die nieuwe hit vertelde Borgelt dat het een speciale avond zou worden aangezien het de laatste van de clubtour was en roemde zij de fantastische uitraling van het mooie poopodium in Alkmaar. In de daaropvolgende akoestische set van drie nummers kreeg men het publiek eerst stil, maar uiteindelijk luidkeels meezingend met "We Are One".

De spanning werd meer opgevoerd en het feestje uitgebreid toen men "Run", de single waarmee RONDÉ in 2014 doorbrak, ten gehore bracht. Toen kort daarna de klanken van "Love Myself" klonken ging het publiek los evenals bij enkele verrassende covers ("Rhythm is a Dancer" en "Feed from Desire"). Dat het moeilijk is om afscheid te nemen bleek tijdens de toegift die gepast werd afgesloten met de platina-single "Hard To Say Goodbye". Wat ons betreft een afscheid van korte duur want dat wij van RONDÉ nog meer gaan horen staat als een paal boven water.