BERGEN - Hierbij is weer de te leuke planning van Taverne, vergeet het niet in je agenda te zetten!

Donderdag 14 maart Live: Boo Boo Davis ( blueslegende)
Boo Boo Davis (USA) is een overlever die behoort tot de laatste generatie blues muzikanten die hun muziek nog direct baseren op het harde leven in de Mississippi Delta.
Geboren en opgegroeid op de katoen velden in Drew, Mississippi. Boo Boo's vader was katoenboer en muzikant en in de jaren '50 en '60 kwamen blueslegendes als John Lee Hooker, Elmore James en Robert Pete Williams bij de familie Davis over de vloer.
Met zijn 75 jaren speelt en zingt hij de blues zoals het bedoeld is: rauw en hard. Samen met zijn twee muzikanten speelde hij op bijna alle grote Europese jazz en blues podia (North Sea Jazz Festival, Montreux Jazzfestival, Blues Peer) en vanavond De Taverne.

Aanvang 21:00, 5 euro entree

Vrijdag 15 maart Freestyler Van Leyen's Soundsystem
Wat is het toch lekker relaxed dansen in de Taverne, alles kan en alles mag, als het maar lol is. Vanavond draaien de onvolprezen DJ Jan Van Leyen een soulvolle energetische set! Een genot voor oren en benen.

Start 22:00, sluit 03:00, vrij Entree

Zaterdag 16 maart Live: The Tip (good time rock from Nashville USA)
Voluit high-energy, sex-fueled Rock and Roll spelen, de reden waarom de leden van The Tip de band oprichtten in de zomer van 2014. Er werd geen tijd verspild, de band bracht een EP uit, gevolgd door een volledige debuutalbum in 2015. Optredens van westkust tot oostkust en de release van het tweede album "Sailor's Grave" zorgden voor voorprogramma's voor The Darkness, Buckcherry , Sebastian Bach, Geoff Tate's Operation Mindcrime, The Last Vegas en back-to-back festival optredens in Rocklahoma.
In 2018 speelde de band op de jaarlijkse Kid Rock Cruise nadat de band tijdens een ontmoeting in Nashville verkozen werd door de man zelf. Er volgde een tour door het noorden en zuidoosten van de U.S. en de band werd gevraagd om te openen voor L.A. Guns.

De muziek van de band is no-nonsense, adrenaline pompend en hard rockend, voor liefhebbers van Motley Crue, Guns 'n Roses en Kid Rock.
"What you see is what you get, No we ain't fakin' it!"

Aanvang 21:00, sluit 03:00, vrij entree

Zondag 17 maart Live Town & Country
TOWN & COUNTRY onder leiding van Simon Droog is weer terug op de Noord-Hollandse Podia!

Na een korte onderbreking met een paar personeelswisselingen is TOWN & COUNTRY er weer helemaal. Het vertrek van Theo Dronkert naar Skotwal, bracht Toon Hollanders om de lead-vocalen en de akoestische gitaarpartijen te vertolken.
Toon bekend van Pee Wee and The Specials en een verleden met Wim Schippers, VPRO-Radio etc. is een goede versterking voor de band. Ook werd Hans de Jong, stergitarist van o.a de Nederlandstalige band De Mannûh aangetrokken om de lead-gitaarpartijen en achtergrond vocalen voor zijn rekening te nemen. Evert Poldervaart (o.a. The Spectators) op drums is de energieke motor van de band en vormt samen met bassist Simon Droog en Ton Groot op zijn Telecaster, een mooie strakke ritme sectie.

Gitarist-zanger Ton Groot speelde in het verleden in de bekende groep Tequila en, met Hans de Jong, in de allround band The Honeymoon Flyers.

TOWN & COUNTRY heeft een zeer gevarieerd repertoire van rock- en countrynummers. De verrassende muziekkeuze en de verzorgde samenzang maakt dat het puur genieten is van deze geweldige band!

Aanvang 17:00, vrij entree