ALKMAAR - Op woensdag 22 januari kunnen peuters, ouders en grootouders op theateravontuur in TAQA Theater De Vest. Tijdens het jaarlijkse Peuterfestival is er voor de kleintjes een speciale theaterspeeltuin en zijn vier theatervoorstellingen om uit te kiezen. Een onvergetelijke belevenis voor jong en oud.

Spelen in het theater
In de theaterspeeltuin De wondere wereld van de Noord- en Zuidpool kunnen peuters heerlijk met ijsschotsen in de weer, op de rug van een orka de wereld om hen heen bekijken, of ontdekken hoe een zeehond zijn visjes vangt. In de foyer kunnen kinderen mee tekenen aan een groot kleurtapijt tijdens Kleurfeest, onder begeleiding van tekenaars en een muzikant.

Van achtervolging tot muizenavontuur

BonteHond voert de peuters mee in de flitsende wereld van PAK’M: een heuse achtervolging met de nieuwste camouflagetechnieken, klassieke misverstanden en spannend achter elkaar aan rennen. Een hilarische race met een verrassende finish. In Moes beleeft het jonge publiek een spannend en leerzaam verhaal dat gaat van appels tot moes. Deze voorstelling won de Zilveren Krekel 2017. In Mappamondo gaat Dadodans met de kinderen op wereldreis. Met kruiden, zand, aarde, stenen, takken, bladeren, maar ook met muziekinstrumenten creëren een danseres en een musicus een zelfverzonnen wereld. En in In de kelder staat een huis beleven de kleintjes de heerlijke avonturen van een muis die wegdroomt over wie er in de theepot woont en die giechelt om de schaduw van haar eigen staart.

Meer informatie en toegangskaarten
Het Peuterfestival wordt mede mogelijk gemaakt door het SKOA, Stichting Kinderopvang Alkmaar. Het theater is open vanaf 8.45 uur. Een kaartje voor een voorstelling kost € 10,- (incl. limonade) engeeft gratis toegang tot de speeltuin. Meer informatie en kaarten via www.taqatheaterdevest.nl, aan de balie of telefonisch 072 - 548 9999 (ma t/m za 12.00 -16.00 uur) en tijdens het festival.