ALKMAAR - Na het immense succes van ‘The Nation’ komt regisseur en artistiek leider Eric de Vroedt van Het Nationale Theater met een spin-off: ‘De wereld volgens John’. Het (im)populaire personage John Landschot (Bram Koopmans) uit ‘The Nation’ speelt de hoofdrol in deze oer-Haagse voorstelling, die door de landelijke pers zeer goed ontvangen is. De toneelvoorstelling is op donderdag 6 juni in TAQA Theater De Vest te zien.

Oergeestige aanklacht van de ‘normale Nederlander’
Twee nieuwsberichten houden ons land in de greep: een jonge man heeft zich opgesloten in het gorillaverblijf van de Rotterdamse dierentuin Blijdorp. En: in de Haagse wijk Duindorp is een illegaal gebouwd vreugdevuur omgevallen, met een dodelijk slachtoffer tot gevolg. In zijn eigen talkradiostation doet Hagenaar John Landschot verslag van beide nieuwsitems, waar het publiek live getuige van is. Beetje bij beetje wordt de reden onthuld waarom de man die zich opsluit zijn krachten wil meten met een aap en waarom midden in de zomer een illegaal vreugdevuur moest worden gebouwd. 'De wereld volgens John' is een oergeestige aanklacht van de ‘normale Nederlander’ die zich in toenemende mate stoort aan de mensen die zijn ‘gave land’ te grabbel gooien: graaiende bazen, klagende nieuwkomers en vrouwen die hun natuurlijke plek niet kennen. Maar ook een verhaal over verbondenheid met de medemens en mannenvriendschap.

Spin – off van ‘The Nation’
'De wereld volgens John' is genoemd naar het (im)populaire personage John Landschot uit 'The Nation' (gespeeld door Bram Coopmans). De populistische politicus keert samen met een aantal personages van ‘The Nation’ terug. Naast acteurs Bram Coopmans en Joris Smit spelen Mourad Baaiz, Bilal Bachir, Hein van der Heijden, Emmanuel Ohene Boafo, Vanja Rukavina, Whitney Sawyer en Betty Schuurman de hoofdrollen.

Meer informatie en toegangskaarten
‘De wereld volgens John’ is op donderdag 6 juni om 20.15 uur in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 26,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur).