SPIJKERBOOR - Kom naar het bijzondere concert ‘Herauten van de Stelling’ van Duo Leeghwater en Henk Zwart op 16 juni op Fort bij Spijkerboor!

De Stelling van Amsterdam was een verdedigingslinie waarin het water werd ingezet om de vijand op weg naar de hoofdstad de pas af te snijden, maar is hij ooit gebruikt… ? De muziek vertelt het verhaal van de forten en hun bewoners ten tijde van de Eerste, de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog maar ook: wat gebeurde er in de forten en wie huizen er tegenwoordig?

Met nieuwe en oude muziek, met zang en gesproken tekst en theatrale elementen, met onverwachte instrumenten en met het fort als spannend decor nemen Marieke Wenink (altviool), Marieke Franssen (fluiten) en Henk Zwart (zang) het publiek mee in de spannende wereld van de Stelling van Amsterdam.

Bekijk het fort met andere ogen
Voor of na het concert kun je wat drinken in het fortcafé en natuurlijk het fort bekijken. Met de verhalen en muziek in je hoofd zie je het fort met andere ogen! Boek online voor het concert op https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/fort-bij-spijkerboor want vol = vol. Entree om het fort zelf te bekijken met een routeboekje is inclusief. Leden van Natuurmonumenten krijgen korting. Het fort is open 11-16u en het concert is om 11.30u en 14.30u. De reguliere open dagen zoals 2, 10 en 23 juni vind je ook op https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/fort-bij-spijkerboor .

Verhalenproject
Geïnspireerd en in samenwerking met “Stellingverhalen” van Agnes de Boer. ‘Leven op de Stelling’ is een verhalenproject over de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam bestaat uit 46 forten en batterijen rondom de hoofdstad, verdeeld over vier sectoren. De Stelling is aangelegd tussen 1880 en 1914 en heeft de afgelopen eeuw gediend als mobilisatieplek, opslag van munitie en later als opslag van wijnen, museum en zelfs als sauna. Meer informatie over de projecten Stellingverhalen: www.stellingverhalen.nl.