ALKMAAR - Dit voorjaar starten er weer verschillende fotografie workshops bij Artiance: een nieuwe basiscursus, een workshop Portretfotografie en een workshop Adobe Ligthtroom. Onder leiding van professionele fotografen leer je de fijne kneepjes van het vak! 

Vanaf maart start er een nieuwe reeks lessen voor beginners. Wil je je technische kennis van fotografie vergroten, maar ook nieuwe ideeën opdoen over wat je allemaal met fotografie kunt doen? Dan is deze cursus een goede keus. De cursus is geschikt voor starters of fotografen die een opfriscursus behoeven. Heb je nog geen camera? Wacht dan gerust nog even met aanschaf. Tijdens de eerste les(sen) zal de docent je informeren en kun je ideeën opdoen bij de andere cursisten.

Portretfotografie

is geschikt voor fotografen die al enige basiskennis hebben.

Deze workshop van 4 lessen start in mei. Je krijgt les van (gast-)docenten die professioneel fotograferen. Je leert van alles over compositie, belichting & (extern) flitsen.

En wat doe je vervolgens met al jouw prachtige foto’s? Vanaf 18 januari start er een korte cursus Adobe LIGHTROOM.

Lightroom is dé digitale doka. Je leert je foto’s snel uit te zoeken en te organiseren, te bewerken (uitsnijden, bijdraaien, fotofilter, zwart-wit, retoucheren e.d.), een watermerk plaatsen en nog veel meer. Je tilt je foto’s snel en gemakkelijk tot een hoger niveau en je kunt dezelfde aanpassingen op vele foto’s tegelijk toepassen; dat bespaart een hoop tijd! Een verademing en feestje voor elke fotograaf!