ALKMAAR - Mark Lanegan, één van de meest gevraagde vocalisten ter wereld, komt naar Alkmaar met zijn Mark Lanegan Band. De markante lage stem van het grunge-icoon staat al jaren garant voor kippenvel met platen als ‘Bubblegum’, ‘Blues Funeral’ en gastbijdragen op platen van Queens Of The Stone Age, Moby, Unkle en vele anderen. Met het nieuwe album ‘Somebody’s Knocking’ staat de band op 22 mei in Victorie.

De man met de volgens vele muziekliefhebbers èn muzikanten mooiste stem ter wereld beleeft een imposante carrière. In de jaren 90, de hoogtijdagen van de grunge, was Mark Lanegan frontman van Screaming Trees en maakte hij ook deel uit van Mad Season. Eenmaal solo werd hij op album ‘The Winding Sheet’ bijgestaan door vriend Kurt Cobain en diens Nirvana-maatje Krist Novoselic. Ook op zijn andere solowerk en dat van de later opgerichte Mark Lanegan Band is de gastenlijst indrukwekkend: PJ Harvey en leden van Pearl Jam, Queens Of The Stone Age en Guns 'n Roses stonden in de rij voor een plekje op één van Lanegans albums. Andersom is de doorrookte whiskeystem op succesvolle platen van anderen te horen: op de klassieker Songs For The Deaf van Queens Of The Stone Age neemt Lanegan bijvoorbeeld een derde van de vocalen voor zijn rekening, en op albums van Moby en Unkle combineert zijn geluid prachtig met electronische muziek. Zodra er in de overvolle agenda een paar weken leeg waren, werd er gewerkt met Isobell Campbell (Belle & Sebastian), Soulsavers, of voor The Gutter Twins, met Greg Dulli van Afghan Whigs.

Doch het liefst is de alweer 55-jarige zanger in de weer met zijn eigen Mark Lanegan Band, gecompleteerd door zijn Antwerpse vrienden, onder wie ex-Millionaire toetsenist Aldo Struyf. De albums ‘Bubblegum’, ‘Blues Funeral’, ‘Gargoyle’ en het dit jaar uitgebrachte ‘Somebody’s Knocking’ staan vol met van blues, folk en rock doorspekte songs, nu en dan elektronisch, meestal semi-akoestisch, maar altijd gedragen door die zo gewilde stem.

Victorie is verheugd deze levende legende te mogen verwelkomen!
Het concert vindt plaats op 22 mei en tickets kosten €28. Aanvang: 19:30


Ticketlink: http://bit.ly/MarkLaneganBandVic

Podium Victorie
Pettemerstraat 5
Alkmaar
072 – 303 37 00
www.podiumvictorie.nl