BERGEN - Maar liefst 8 area’s met een gevarieerde line-up aan regionale artiesten, bands en DJ’s maken dit jaar hun opwacht voor Woodlands Festival Bergen. Het thema “Groovy Weekender” belooft weer een weekend vol dansjes, drankjes en gezelligheid op het terrein van de IJsbaan in Bergen. Zaterdag 2 juni van 12.00 tot 23.00 uur en zondag 3 juni van 13.00 tot 22.00 uur vindt alweer de 8e editie plaats.

Woodlands Festival heeft zich de afgelopen jaren neergezet als een festival voor alle leeftijden, dat dicht bij de natuur staat en artistieke creativiteit en vrijheid stimuleert. Met hulp van honderden toegewijde vrijwilligers en bezoekers die ‘Woody’s voor het leven’ zijn is het festival inmiddels niet meer weg te denken.

Programmering
Ben je een trouwe bezoeker, dan weet je dat Woodlands elk jaar weer verrast met podia, barren en andere bouwwerken die als kunstwerk niet misstaan. Dit jaar staat er een gigantische houten molen, gebouwd door de harde werkers van de Roestkapers met helemaal bovenin achter de draaitafels Joekoepoekoe, Lorikeet, Soil Convention, Pareidolia, Kapitein Kasper en Cass Horn. De Luchtbus van Ruigoord is weer uit de schuur gehaald om een geweldig feestje neer te zetten met de Dirty Undies, Ooostblok en Zion Train en La Rêve verzorgt heerlijke, dromerige techno met onder andere techno legende Dimitri. Uiteraard zijn ook de Sfeerbeheerders van Woodstock 69 weer aanwezig en kan er weer genoten worden van fijne deuntjes bij de Woodlounge. Gekko Soundsystem zorgt voor de echte Jamaican summer-feeling met hun Reggae sound.

Dansjes dansen en de voetjes in het gras
Naast de muzikale omlijsting kun je ook dit jaar weer terecht bij de vele aanwezige foodtrucks met eten vanuit alle landen en culturen, valt er te genieten van lekkere speciaal bieren van Brouwerij Leeghwater en Zeglis en zijn er verschillende andere activiteiten te doen. Dit jaar staat er zelfs een heuse schiettent!

Kids Area
Op zaterdag zijn kids overdag welkom in de kidsarea met activiteiten als Knutselen, verkleden, workshops acrobatiek, Skippy Kudde, schminken en diverse buitenspellen.

Zondag gratis entree
De (gratis!) zondag is traditioneel een gezellige familiedag met akoestische muziek, theater, een geweldige markt en bovenal de kenmerkende Woodlandssfeer en het gevoel nooit meer naar huis te willen!

Voor meer informatie en tickets www.woodlandsfestival.nl