ALKMAAR - Kom naar de kermis, vier het leven en de liefde en vergeet tijdelijk je zorgen! Dat is het motto van de Toneelschuur Productie ‘Kasimir & Karoline’ in de regie van Nina Spijkers, die op vrijdag 26 november in TAQA Theater De Vest te zien is. De geestige, muzikale en fonkelende voorstelling speelt zich af op een kermis.

Groots en muzikaal

Kasimir & Karoline, naar het stuk van ÖDÖN VON HORVÁTH, is een sociaal-kritisch volksstuk over hoe we ons gevoel van eigenwaarde, geluk en identiteit afmeten aan onze maatschappelijke en financiële status. Nina Spijkers: We leven in een maatschappij die enorm prestatiegedreven is en nog los van de sociale ongelijkheid, is het moeilijk om niet te bezwijken onder die druk. Inmiddels hebben we het veel meer over de samenhang tussen privilege en kleur dan in de jaren ‘30 toen dit stuk geschreven werd. Nina presenteert een grootse, geestige en muzikale voorstelling met een zevenkoppige cast, met in de hoofdrollen Sidar Toksöz als Kasimir en Ntianu Stuger als Karoline. Ze koos voor de kermis als plek omdat deze haar altijd heeft gefascineerd omdat het een plek van schoonheid is, die ook een grillige en gevaarlijke stemming kan hebben.

Meer informatie en kaartverkoop
Kasimir & Karoline is op vrijdag 26 november in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 19,50 (incl. drankje en garderobe) en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl. Zolang de actuele Coronamaatregelen gelden wordt om een Coronatoegangsbewijs gevraagd voor toegang tot het theater.