ALKMAAR - Woensdag 23 januari barst het theater van de leuke voorstellingen speciaal voor peuters. Tijdens dit jaarlijkse Peuterfestival is er keuze uit maar liefst vier voorstellingen voor de allerkleinsten én kunnen de peuters helemaal opgaan in de theaterspeeltuin. Een onvergetelijke belevenis, voor de kleintjes, ouders en opa’s en oma’s.

De wondere wereld van de Noord- en Zuidpool
In de foyer staat een creatieve theaterspeeltuin waarin de kinderen al spelend kennismaken met de natuur en dieren van de poolgebieden. De peuters kunnen met ijsschotsen in de weer, op de rug van een orka de wereld om hen heen bekijken, of ontdekken hoe een zeehond zijn visjes vangt. En als ze juist wat rust willen na de voorstelling(en), kunnen ze zich ook met een boekje terugtrekken in een iglo of een behaaglijk warm huisje.

Kleurfeest
In de benedenfoyer kunnen alle kinderen die het Peuterfestival bezoeken meedoen met Het Kleurfeest. José Vingerling en Gerard de Bruyne zijn tekenaars voor kinderen, Maarten Teekens is muzikant. Het Kleurfeest begint met een groot vel papier op de grond, waarop langzaam een tekening ontstaat op de klanken van de muziek. Op deze manier worden de kinderen als het ware de tekening ingezogen. Ze worden uitgenodigd de tekening met krijtjes in te kleuren en mee te tekenen en langzaam ontstaat een groot kleurtapijt.

Voorstellingen: van appelmoes tot werelddans
In Moes staan op de vloer een appelboom en drie kastjes, waarin allerlei keukengerei en gekke machines opgeborgen liggen. Maar als de kastjes opengaan, komen de spulletjes tot leven. Ze nemen het jonge publiek mee in een spannend en leerzaam verhaal dat gaat van appels tot Moes. Deze voorstelling won de Zilveren Krekel 2017.

BonteHond voert je mee in de flitsende wereld van PAK’M: een heuse achtervolging met de nieuwste camouflagetechnieken, klassieke misverstanden en spannend achter elkaar aan rennen op een speelvlak van 5 bij 5. Wie pakt uiteindelijk wie? Wordt de juiste wel gepakt? En is de weg niet veel leuker dan het doel? Een hilarische race met een verrassende finish!

In de kelder staat een huis gaat over avontuurlijke muis die in haar uppie in de kelder van een gigantisch huis leeft. Ze droomt weg over wie er in de theepot woont en giechelt om de schaduw van haar eigen staart. De muis beleeft binnen haar vier muren dankzij haar fantasie honderd-en-een bijzondere avonturen.

In Mappamondo neemt Dadodans de kinderen mee op wereldreis. Gebergten, graslanden, oerwouden: onze planeet biedt zoveel verschillende landschappen. Met kruiden, zand, aarde, stenen, takken, bladeren, maar ook met muziekinstrumenten creëren een danseres en een musicus een zelfverzonnen wereld.

Meer informatie en toegangskaarten
Het Peuterfestival wordt mede mogelijk gemaakt door het SKOA, Stichting Kinderopvang Alkmaar.
Het theater is open vanaf 8.45 uur. Een kaartje voor een voorstelling kost € 10,- (incl. limonade) en
geeft gratis toegang tot de speeltuin. Meer informatie en kaarten via www.taqatheaterdevest.nl, aan de balie of telefonisch 072 - 548 9999 (ma t/m za 12.00 -16.00 uur) en tijdens het festival.