ALKMAAR - Op vrijdag 22 juni wordt tijdens het kaasmarktconcert het Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar bespeeld door organist Jeroen Koopman. De concerten worden gegeven om 12.00 uur en 13.00 uur en de toegang is gratis.

Over de organist
Jeroen Koopman (1991) volgde lessen bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, waar hij in 2006 werd toegelaten tot de afdeling Jong Talent en in 2009 werd toegelaten tot de hoofdvakopleiding. Momenteel studeert hij bij Pieter van Dijk aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij tevens lessen volgt bij Louis Robillard. Voor zijn studie kerkmuziek volgde hij lessen bij o.a. Christiaan Winter en liep hij stage bij Jan Hage in de Domkerk te Utrecht. Sinds zijn veertiende jaar is hij actief als kerkorganist. Hij is vaste pianobegeleider bij verschillende koren en geeft regelmatig concerten. Daarnaast is hij docent piano aan muziekschool ‘Opmaat’ in Haarlem.

Zomeravondconcerten
In juli, augustus en september worden op de woensdagavonden de traditionele zomeravondconcerten gegeven. De serie start op woensdagavond 4 juli en wordt verzorgd door organist Wim Diepenhorst.

Openingstijden Grote Kerk Alkmaar
Gedurende de zomermaanden is de Grote Kerk Alkmaar geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur. Kijk voor afwijkende tijden en het volledige programma m.b.t. de kaasmarkt - en zomeravondconcerten op www.grotekerkalkmaar.nl.