ALKMAAR - Ter afsluiting van een geslaagd SportXtra jaar organiseert Alkmaar Sport op woensdag 19 juli van 15.00-17.00 uur een gratis mini-sportspektakel in Sportcomplex De Meent. Alle basisschoolkinderen uit Alkmaar en Bergen zijn van harte uitgenodigd om naar het middenterrein van De Meent te komen voor een middag vol sport, spel en plezier.

SportXtra
Elke woensdagmiddag worden er in verschillende wijken in Alkmaar en Bergen gratis sportactiviteiten georganiseerd onder begeleiding van een ervaren sportdocent. Dit gratis sporten in de wijk is de afgelopen jaren een enorm succes geworden. Veel kinderen zijn blij dat ze op hun vrije woensdagmiddag mogen sporten. Iedere les is anders en alle sportactiviteiten worden op maat gemaakt, zodat elk kind op zijn/haar eigen niveau mee kan doen. Het mini-sportspektakel is een feestelijke afsluiting van een geslaagd SportXtra seizoen. In september start het nieuwe seizoen.

Programma mini-sportspektakel
Het programma van het mini-sportspektakel is zeer divers, er is voor elk wat wils. Mascotte Freddy Fit komt langs, kinderen kunnen meedoen aan een streethockey toernooi en zich creatief uitleven tijdens een stoepkrijtwedstrijd. Dit alles onder begeleiding van professionele vakleerkrachten van Alkmaar Sport. Natuurlijk ontbreken de populaire springkussens, de pannakooi en de stormbaan niet. Deze sportmiddag is gratis te bezoeken voor kinderen van 6-12 jaar.

Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon langskomen. Kinderen die mee willen doen aan het streethockey toernooi, dienen om 15.00 uur aanwezig bent. Kijk voor meer informatie op de www.alkmaarsport.nl/minisportspektakel