ALKMAAR - Het Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Op vrijdag 18 mei wordt het orgel om 12.00 uur en om 13.00 uur bespeeld door organist Jas Hutchinson (UK). Hij brengt werken van de componisten Brunhs, Bach en Muffat ten gehore; de toegang is gratis.

Over de organist
Jas Hutchinson-Bazely (UK) begon zijn orgelstudie bij Charles Harrison in de Kathedraal van Lincoln en studeerde vervolgens na vier jaar af aan het Royal Northern College of Music bij Darius Battiwalla, met eersteklas onderscheidingen. Hij gaf recitals o.a. in het stadhuis van Leeds en in de Metropolitane Kathedraal van Liverpool. Na een jaar organist in Residence te zijn geweest in Blundell’s School in Tiverton, voltooit Jas momenteel zijn Pre-Master opleiding bij Pieter van Dijk aan het Conservatorium van Amsterdam.

Zomeravondconcerten
In juli, augustus en september worden op de woensdagavonden de traditionele zomeravondconcerten gegeven. De serie start op woensdagavond 4 juli en wordt verzorgd door organist Wim Diepenhorst.

Openingstijden Grote Kerk Alkmaar
Gedurende de zomermaanden is de Grote Kerk Alkmaar geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur. Kijk voor afwijkende tijden en het volledige programma m.b.t. de kaasmarkt- en zomeravondconcerten op www.grotekerkalkmaar.nl