ALKMAAR - Op zaterdag 16 juni kun je je eigen beeld van Seleniet komen maken.

Tijdens de kunst10daagse in Bergen heeft Antoinette Elsinga van Seleniet Kunst veel verteld over het materiaal waar ze mee werkt en is ze veelvuldig gevraagd of ze ook een workshop wil geven in Noord Holland. De locatie is de mooie camping Weltevreden in Graft, nabij Alkmaar geworden.

Seleniet is een steensoort waar Antoinette in gespecialiseerd ben en daar alle do’s & dont’s van kent. Ook deelt ze graag haar kennis over hoe zij de steen bewerkt en tot haar vormen komt. En het leuke is dat je geen ervaring met beeldhouwen hoeft te hebben omdat ze in kleine groepjes werkt kan ze goed begeleiden.

Tijdens deze dag we aan de slag met grote stukken seleniet van 17 cm hoog van een zeer mooie kwaliteit Seleniet, alle stenen zijn met de hand uitgezocht zodat Antoinette Elsinga zeker weet dat de deelnemers met een mooi beeld naar huis gaan. Het is hard werken met dit formaat steen maar het resultaat is zo mooi.

Seleniet is een steensoort die zich kenmerkt door een hoge transparantie en een satijnachtige glans. Het speelt geweldig met licht.

Het programma ziet er als volgt uit:
9:15 uur Ontvangst en het uitzoeken van de stenen
9:30 uur Starten met het vormen van jouw beeld
12:00 uur Lunch van een heerlijke tomaten soep met broodjes
12:45 uur Gaan we verder met het vormen van jouw beeld
16:00 uur Polijsten
17:00 uur Naar huis met een schitterend beeld.

Aanmelden kan via
http://selenietkunst.nl/product/beeldhouwen-in-seleniet/