ALKMAAR - Onlangs ging de toneelvoorstelling ‘Girls & Boys’ van Toneelgroep Oostpool in première. De aangrijpende onemanshow, die begint alls een hilarisch sprookje en eindigt in een onvoorstelbare nachtmerrie, wordt gespeeld door multitalent Hadewych Minis.

Het verhaal Een onverwachte ontmoeting op een luchthaven leidt tot een intense en gepassioneerde liefdesrelatie. Al snel beginnen een jonge vrouw en haar grote liefde zich te settelen. Het leven dat ze met elkaar hebben opgebouwd is gelukkig en vergelijkbaar met dat van velen, maar gaandeweg brokkelt het huwelijk af en neemt hun leven een verontrustende wending. Regisseur Daria Bukvić besloot dat het tijd was om deze theatrale noodkreet naar de Nederlandse theaters te brengen: ”Girls and Boys is mij uit het hart gegrepen. Het is het meest urgente toneelstuk dat ik in jaren heb gelezen.”

Hadewych Minis Voor haar rol in de film ‘Borgma’ won Minis haar eerste Gouden Kalf en voor de vertolking van Rachel Hazes in ‘Bloed, Zweet & Tranen’ de tweede. Recent tourde ze met haar eigen voorstellingen langs clubs en theaters. Na de muzikale solo ‘Minis Plus’ volgde in 2020 ‘Hadewych doet de dames’.

Meer informatie en kaartverkoop ‘Girls & Boys’ is op woensdag 1 december in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 28,50 (incl. drankje en garderobe) en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl. Zolang de actuele Coronamaatregelen gelden wordt om een Coronatoegangsbewijs gevraagd voor toegang tot het theater.