ALKMAAR - In het kader van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar maakt fotograaf Rick Akkerman levensgrote afbeeldingen van tien Alkmaarse gezinnen die de culturele verscheidenheid in de stad belichamen. Samen met initiatiefnemer Ema Najetovic schuift Rick bij de gezinnen aan en maken ze een verslag van de rituelen aan tafel.

De foto’s komen te hangen in de jarige kerk en zijn vanaf 7 september veertien dagen voor het publiek te zien. In breder perspectief weerspiegelt De Wereld op je Bord samenkomst en ontmoeting, waarbij voeding het universele gegeven is. Dat alles komt tot uiting op 28 september (de sluitingsdag van de foto-expositie) met een maaltijd in de Grote Kerk voor vierhonderd Alkmaarders die een dwarsdoorsnede van de Alkmaarse samenleving vormen.

Ken jij of ben jij onderdeel van een gezin van diverse afkomst (Nederlands, Spaans, Pools, Surinaams, Marokkaans, Turks, Syrisch of Bosnisch) en vind je het leuk om deel te nemen aan dit bijzondere project? Mail dan naar ema@lievezaken.nl.

Dit is een project in het kader van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar en wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank Alkmaar, TAQA Theater De Vest, TAQA Cultuurfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Gemeente Alkmaar (Budget Bewonersinitiatieven).