ALKMAAR - De kerstperiode is traditiegetrouw dé periode om met het hele gezin de schaatsen onder te binden. Met extra lange openingstijden op de 400-meterbaan en gezellige disco’s in de ijshal speelt de Alkmaarse ijsbaan De Meent Bauerfeind hier op in.

Roy Lennings, namens Alkmaar Sport locatiemanager bij sportcomplex De Meent Bauerfeind: “Veel mensen hebben tijdens de kerst een paar dagen vrij. Een winterse activiteit past natuurlijk perfect bij het kerstgevoel.”

Buffelavonden
Voor de kilometervreters organiseert Alkmaar Sport twee buffelavonden. “Buffelen is een mooie training voor het buitenijs. We schaatsen non-stop een aantal minuten in treintjes met verschillende snelheden. Elke keer weer een gezellige avond,” aldus Lennings. Vrijdag 20 december wordt er 70 minuten geschaatst. Vrijdag 3 januari trainen de buffels 5 minuten langer. De start is om 19.15 uur. Deelname aan een buffelavond is gratis, een toegangskaartje tot de ijsbaan is voldoende.

Discoschaatsen in de ijshal
In de kerstvakantie is er regelmatig een DJ te vinden in de ijshal. “Hij laat naast kersthits en de coolste beats natuurlijk ook jouw verzoeknummers uit de speakers knallen.” DJ Barrie is aanwezig op de maandag- en vrijdagmiddagen. Zondagmiddag 5 januari sluit De Meent de vakantie af met een laatste disco. Lennings besluit: “Samen schaatsen en een warme chocomel. Dit maakt een bezoek aan dei jsbaan een gezellig dagje uit met het hele gezin.”

Meer informatie
Tweede Kerstdag, Oudjaarsdag en Nieuwjaarsdag is de ijsbaan geopend. Meer informatie over de de openingstijden en de disco’s in de ijshal is te vinden op www.demeentalkmaar.nl/kerst. Hier kunt u ook gelijk uw toegangskaartje tot de Alkmaarse ijsbaan aanschaffen. Dit voorkomt wachten in de rij bij de kassa. Toegangskaartjes blijven na aanschaf een jaar geldig.