LANGEDIJK - Indian Summer Festival serveert dit jaar voor het eerst de Geestmerambacht Burger. De burger is gemaakt van het vlees van de Schotse Hooglanders en Aberdeen Angus-runderen die in recreatiegebied Geestmerambacht in Langedijk grazen. Indian Summer vindt plaats op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli in Langedijk. 

De Geestmerambacht Burger is een unieke samenwerking tussen Indian Summer Festival, recreatiegebied Geestmerambacht en het begrazingsbedrijf Natuurlijk Beheer. De burger is gemaakt van natuurvlees van de runderen die in vrijheid zijn opgegroeid in het recreatiegebied Geestmerambacht.

Gezonde balans

De dieren die grazen in Geestmerambacht leven in natuurlijke sociale kuddes van verschillende samenstellingen. Met zoveel runderen bij elkaar ontkomt Natuurlijk Beheer er niet aan om af en toe een dier na een lang leven te moeten slachten. Zo wordt voor de toekomst een gezonde balans in de kuddes gegarandeerd. Johan de Jong, locatiebeheerder van recreatiegebied Geestmerambacht, licht toe: 'Inmiddels werken we al vijf jaar samen met Natuurlijk Beheer. Deze samenwerking heeft er al toe geleid dat we dankzij de Schotse Hooglanders en Aberdeen Angus-runderen voor een zo duurzaam mogelijk terreinbeheer kunnen zorgen. Vanuit het recreatieschap zijn we dan ook blij dat de organisatie van Indian Summer wilde meewerken aan dit eerlijke product.'

Indian Summer

Indian Summer is al 17 jaar hét festival in Noord-Holland. Dankzij een brede line-up – van pop/rock tot urban en dance – en de altijd gezellige 80‘s/90’s-tent is Indian Summer een feest voor iedereen in het noorden van de provincie. Dit jaar maken onder meer Kensington, Chef'Special, Ronnie Flex & Deuxperience Band, Jay Hardway, Quintino en Broederliefde hun opwachting.