ALKMAAR - Ook in het nieuwe theaterseizoen presenteert TAQA Theater De Vest een nieuwe serie Jazz Cafés. De Kleine Zaal van het theater verandert in een intieme jazzclub, waar in een afwisselende line- up (inter) nationale jazzmuzikanten van topkwaliteit zullen optreden. Op maandag 2 november staat Frank Montis (hammond en zang) op het podium en op maandag 7 december speelt gitarist Anton Goudsmit. Beide musici worden begeleid door initiatiefnemers Marc Schenk (drums) en Kasper Kalf (contrabas).


Hammondgroove

Op maandag 2 november spelen Marc Schenk en Kasper Kalf met Frank Montis. Frank kwam al op jonge leeftijd in aanraking met de klanken, groove en feel van de Hammondgrootheden. Na een aantal jaren als sessiemuzikant gewerkt te hebben, werd hij gevraagd om Hammond-orgel en zang op te nemen voor de Nederlandse formatie The Jazzinvaders. Frank schreef al enige tijd zijn eigen poppy/jazzy liedjes en samen met saxofonist Rolf Delfos begon hij in 2010 de band DelMontis. Begin 2014 werd hij gevraagd als co-componist en toetsenist bij de Nederlandse groep Gare du Nord.


Creatieve wervelwind

Op maandag 7 december brengt de Amsterdamse gitarist en componist Anton Goudsmit het publiek in vervoering met zijn onweerstaanbare groove en unieke muzikale persoonlijkheid. Zijn inventiviteit en vrolijkheid maken hem tot een veelgevraagd artiest. Ook Anton Goudsmit wordt begeleid door Marc Schenk en Kasper Kalf.


Meer informatie en toegangskaarten

Toegangskaarten voor beide Jazzcafés kosten € 12 (excl. drankje) en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel. 072- 548 99 99 (van dinsdag t/m vrijdag tussen 12.00 – 17.00 uur)