ALKMAAR - Wil je je laten informeren en inspireren over een duurzame, gezonde en kleurrijke levensstijl? Kom dan zondag 21 mei 2017 naar de Flower Power Markt in Alkmaar. De Flower Power Markt is een markt met lezingen en workshops over (h)eerlijk (lokaal) eten, ruilen, delen & repareren, natuurlijke gezondheid, groen & zelf(voorzienend) aan de slag en creatieve & kleurrijke levensstijl. De markt is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.

Op de markt vind je onder andere hipp(i)e kleding, eigenzinnige sieraden, verzorgingsproducten van natuurlijke basis, natuurvoeding, duurzaam kinderspeelgoed, reiki, massage, kruidenproducten, keramiek & ambachtelijke producten, aroma & geuren en alles over duurzame energie.

De markt biedt tevens een gezellig programma voor jong en oud. Zo kunnen bezoekers barefoot sandals leren haken, papier maken met bloemen, brandnetelzalf maken, tekenen met was, en zaden, planten, kleding & boeken ruilen. Of laat je masseren! Kinderen kunnen cupcakes versieren en meedoen aan een workshop kinderyoga. Onder het genot van lekkere hapjes & drankjes kun je ontspannen genieten van muziek uit de 60s &70s. Kortom, van alles te zien en te doen, voor jong en oud!

Workshops, lezingen & activiteiten programma

Doorlopend van 11.00 – 17.00 uur:


Handgeschept papier maken
Brandnetelzalf maken
Encaustic art (tekenen met was)

Cupcakes versieren

11.30 - 12.30 uur Barefoot Sandals haken*

12.30 - 13.15 uur Kinderyoga*

13.00 - 14.00 uur Lezing: Kefir & je gezondheid

14.00 - 15.00 uur Barefoot Sandals haken*

15.00 - 15.45 uur Kinderyoga*

Voor activiteiten met een * schrijf je je in bij de organisatie (bij de entree), hiervoor is de deelname beperkt. Het programma en de tijden zijn ovb van wijzingen.

Lees meer over de inhoud van de activiteiten.

De thema's uitgelegd;

Natuurlijke gezondheid

Je écht goed voelen, zowel lichamelijk als geestelijk… dat is fijn! Gedachten en emoties beïnvloeden ons gevoel van welbehagen en omgekeerd hebben onze voeding en levensstijl invloed op onze geest. Tijdens de Flower Power Markt kunnen bezoekers ontdekken hoe je op een natuurlijk manier dichter tot jezelf komt en meer ontspant. Er is aandacht voor gezonde voeding, beweging, de kracht van edelstenen, alternatieve geneeswijze, zingen en kruidenremedies.

Groen & Zelf(voorzienend) aan de slag

DIY (zelf doen en producten maken) is de trend. Als mens willen we zien of ervaren hoe ons eten groeit, en genieten van de voldoening van iets zelf te maken. Puur koken, een eigen moestuin hebben, producten inmaken of zelf kleding (ver)maken; Je kunt er je creativiteit in kwijt. De Flower Power Markt wil mensen inspireren door te laten zien hoe leuk en eenvoudig dit kan zijn.

Eerlijk consumeren

Kies je voor fair trade, biologisch of de laagste prijs? Op de Flower Power Markt willen we (zoveel mogelijk) duurzame alternatieven & producten aanbieden, gemaakt met respect voor mens en milieu.

Kleurrijke levensstijl
Het leven is mooi en daar genieten we graag van! Vier het leven alsof het altijd zomer is. Op de markt bieden we producten die het leven kleur geven; felle kleuren, mooie prints, retro & vintage, hipp(i)e jurkjes, sieraden en andere accessoires.

Consuminderen

De Flower Power Markt wil ook de gelegenheid bieden meer mensen te laten kennismaken met de voordelen van de deeleconomie: ruilen, delen, hergerbuiken (recyclen), tweedehands (ver)kopen en repareren. Door bewust om te gaan met spullen en diensten hoeft er minder geproduceerd te worden. Dat scheelt geld en grondstoffen en is daarnaast goed voor het milieu!

Praktische Informatie

Adres: Gaaf Groen, Meerweg 11, 1816 MG Alkmaar. Entree: 3 euro voor volwassenen, tot 12 jaar gratis entree. Openingstijden: 11.00 uur tot 17.00 uur. Meer informatie en het (uitgeschreven) programma is te vinden op www.flowerpower.frl.