SCHERMERHORN - Een oer-Hollands tafereel. Een sfeer die hoort bij het polderse landschap. Veel molens, muziek, optredens, wandeltocht, boeiende sprekers, kinderkermis en demonstraties. Dat staat Schermerhorn te wachten in het weekeinde van 8 en 9 september. Het jaarlijkse nazomerspektakel Floor Schermerhorn staat in het teken van Polder.

Zoals elk jaar hebben de buurten het dorp versierd en verlicht en is er rond het Floor café, in de sfeervolle tent in het hart van het dorp, van alles te beleven. Op beider dagen is er een programma voor jong en oud opgesteld en valt er heel wat te zien en horen in de dorpsstraten. Het slotstuk is een ware ‘Polder-Party’ waarbij de illustere band Oôs Joôs in plat Westfries de tent gaat platspelen. Opvallend, maar vooral gastvrij, is dat bezoekers gratis entree hebben en ook gratis parkeren op de daartoe aangewezen plekken.

Zaterdagmiddag om 14.30 uur wordt het festijn afgetrapt met de theatershow van Pip en Pelle. Later die middag zijn er ‘Weilandgames’, een dorpsmaaltijd, boswachter Arjan Postma (bekend van tv), dweilbands en een rondje met een boemeltrein. De zondag kent een boordevol programma met optredens, een wandeltocht van 6,9, of 12 kilometer door de polders, oldtimershow en de floormarkt waarvoor nog enkele kramen beschikbaar zijn. Het slotstuk is een daverend optreden van de band Oôs Joôs aan het einde van de middag.

Het nazomerspektakel is een jaarlijks terugkerend evenement dat gehouden wordt in het tweede weekend van september. Elk jaar wordt een ander thema gekozen. Aan de hand van dit thema worden verschillende buurtjes prachtig versierd. Dit jaar dus ‘Floor in de Polder’.

Voor alle doelgroepen is er wat te doen tijdens het nazomerspektakel. Zo is er voor de allerkleinsten een kinderkermis en is er voor de volwassenen een gezellig Floorcafé in de Floortent. Verder is er op zondag een oldtimershow en een markt, die deels gekoppeld wordt aan het thema van dit jaar.Rondom de jaarlijks terugkerende activiteiten worden diverse demonstraties verzorgd en vinden muziekoptredens plaats. Ook de verloting, het Rad van Avontuur en de door vele vrijwilligers gebakken pannenkoeken ontbreken niet tijdens het spektakel.

Het slotstuk is een ware ‘Polder-Party’ waarbij de illustere band Oôs Joôs in plat Westfries de tent gaat platspelen.
Het complete programma is te vinden op www.floorschermerhorn.nl of op Facebook.