NEDERLAND - Vue heeft afgelopen december als eerste bioscoop haar bezoekers massaal laten stemmen op hun favoriete filmklassiekers, wat heeft geleid tot een mooie lijst met een grote variatie aan titels: de Vue Classic Top 50. De lijst bevat titels van Harry Potter tot The Godfather, van Gladiator tot Avatar; Klassiekers uit de Jaren '60, maar ook recentere films die hun stempel hebben gedrukt op de filmwereld. Vue brengt deze titels exclusief terug in de bioscoop. Er staat nu voor het hele jaar een programma met classics klaar, met hierin verschillende films uit de Top 50 en een groot aantal titels die dit jaar een jubileum hebben. Tickets voor de eerste titels zijn nu te koop, meer films worden later nog aangekondigd.


Een aantal grote highlights uit de klassiekers die te zien zullen zijn, zijn onder meer de gehele Lord of The Rings-trilogie, Dr. No, de allereerste Bond-film en het allereerste deel van The Hunger Games. Deze titels zijn gemaakt voor het witte doek en verdienen het om in optimale beleving bekeken te worden: op het grote scherm, in de lekkerste stoelen en met het beste geluid. De absolute winnaar op de lijst was Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring. Deze titel heeft de nummer 1 plek bemachtigd vanwege het groot aantal stemmen.

Tot nu toe is de terugkeer van de volgende films aangekondigd: Catch Me If You Can (2002), Gladiator (2000), Django Unchained (2012), Dr. No (1962), The Hunger Games (2012), Men in Black (1997), Lord of the Rings (de hele trilogie), Lawrence of Arabia (1962), The Bodyguard (1992), Predator (1987), Blade Runner (1982) en Love Actually (2002). De volledige lijst van titels die op het programma staan is hier te bekijken.

Voor elke classic geldt dat de eerste voorstelling op zaterdagmiddag om 15:30 plaats zal vinden en avondvoorstellingen op maandag om 19:00. De classics zullen te zien zijn in alle Vue bioscopen behalve Vue Gorinchem en Vue Alphen aan den Rijn. Het filmaanbod wordt gedurende het jaar aangevuld met een aantal titels. De standaard ticketprijs zal worden aangehouden bij de kaartverkoop.