AMSTERDAM - Run, Forrest, run! Fans van de award-winnende klassieker Forrest Gump krijgen op zaterdag 16 en zondag 17 maart de unieke kans om de film weer in de bioscoop te bekijken. Bioscoopketen Vue brengt de filmklassieker met Tom Hanks, 25 jaar na de officiële bioscooprelease, namelijk terug op het witte doek bij Vue Alkmaar. Onder de noemer 'Vue Classic' wordt Forrest Gump in alle 21 vestigingen van Vue getoond. Kaarten voor Forrest Gump zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via de website van Vue.

Vue Classic
Vue biedt de bioscoopbezoeker verschillende specials & events. De vertoning van Forrest Gump is onderdeel van 'Vue Classic'. Eerder dit jaar werd Schindler's List van Steven Spielberg getoond. Vue zal dit jaar nog meer filmklassiekers gaan vertonen op het witte doek. Andere specials & events van Vue zijn onder andere de finale van Wie is de Mol? (Vue TV) en de inmiddels befaamde Ladies Night, waarbij een bezoekje aan een vriendinnenfilm wordt gecombineerd met shoppen, een goodiebag en een hapje en drankje.

Over Forrest Gump
Forrest Gump is een Amerikaanse drama-komedie uit 1994, geregisseerd door Robert Zemeckis en gebaseerd op het gelijknamige boek van Winston Groom uit 1985. De film werd genomineerd voor maar liefst dertien Oscars, waarvan hij er zes won. Onder andere voor beste film, beste regisseur en beste acteur. De film vertelt het verhaal over de simpele Forrest Gump (Tom Hanks). Zijn lage IQ weerhoudt hem er niet van om een grote rol te spelen bij een aantal belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis.

Over Vue Nederland
Vue is de tweede bioscoopketen van Nederland met maar liefst 21 vestigingen. Het is de missie van Vue om de beste content te leveren in de beste omgeving met de beste technologie en continu te groeien en innoveren. Zo speelt Vue in op de veranderende bioscoopmarkt door de focus te leggen op de wensen van de bezoeker en de optimale filmbeleving centraal te stellen.