ALKMAAR - Zijn grote held was Hulk Hogan, die hem als zesjarige inspireerde om uiteindelijk zelf ook professioneel worstelaar te worden. Nu traint pro-wrestler Tengkwa zelf een nieuwe generatie Nederlandse show-worstel-superhelden, in een wereld waar fantasie en realiteit elkaar kruisen. Met hoop op roem en glorie, maar met weinig geld om hun droom te verwezenlijken, zullen alleen de diehards met ijzeren wilskracht en kilometers doorzettingsvermogen slagen. 'Realiteit is gewoon een kwestie van perspectief. Als je dat snapt, dan is alles mogelijk.'

Ring of Dreams van Willem Baptist geeft een ontroerend en bij vlagen komisch kijkje achter de schermen van showworstelen in Nederland, waar jongens en meiden vechten voor hun dromen, en proberen te ontsnappen aan hun dagelijks leven.

Herrie Film & TV brengt Ring of Dreams op 14 november uit in in de Nederlandse filmtheaters en via Picl.

Willem Baptist (1979) is regisseur, schrijver en producent. Hij studeerde in 2009 af aan de Willem de Kooning School of the Arts. Zijn eerste documentaire IK BEN ECHT NIET BANG! (2010, VPRO) werd op meer dan 150 filmfestivals vertoond en won onder andere De Kinderkast Jury Prijs en een prestigieuze Golden Gate Award op het Internationaal filmfestival van San Francisco. Zijn korte documentaire WILD ZWIJN won prijzen op Vision Du Reel in Zwitserland en werd genomineerd voor een Gouden Kalf tijdens het Nederlands Film Festival. Zijn bioscoopdebuutfilm INSTANT DREAMS over zijn liefde en fascinatie voor Polaroid, ging in 2017 in première tijdens IDFA (First Appearance Competitie) en werd in meerdere landen theatraal uitgebracht waaronder in de Verenigde Staten.

RING OF DREAMS
Documentaire / Nederland / "70 / 2019
Regisseur: Willem Baptist
Camera: Jefrim Rothuizen, Benito Strangio
Geluid: David Spaans
Componist: Tobias Borkert
Montage: Tim Roza, Ralf Verbeek
Geluidsnabewerking: Ranko Paukovic
Grading & FX: Barend Onneweer
Productie NCRV: Yolande van der Blij
Eindredacteur NCRV: Jelle-Peter de Ruijter
Producent: Tangerine Tree, Nienke Korthof

Bekijk hier de trailer.