ALKMAAR - Op vrijdag 5 april verscheen de nieuwe EP ‘Tone Melisse’ van festivalsensatie Jungle by Night – dat roept om zegetocht langs de Nederlandse clubs om met hun eclectische sound de dansvloeren te vullen. Op donderdag 25 april komen ze langs in Alkmaar, om Victorie omver te blazen met een onweerstaanbaar scala aan synthesizers, drums, bas, gitaar en percussie, versterkt door trompet en trombone.


Elektronische groove

Jungle by Night staat al enige tijd bekend als een live act om rekening mee te houden. De Amsterdamse zevenkoppige formatie bracht al meerdere albums uit, met als meest recente troef hun album ‘Algorhytm’ en nu dus splinternieuwe EP ‘Tone Melisse’. Het nieuwere werk heeft een focus op een meer elektronische groove, maar nog altijd begeven ze zich onbevreesd in het wondere grensgebied tussen analoge dance, krautrock, 70’s funk en 80’s elektro.

Dampende dansvloer

De shift naar een meer elektronisch geladen geluid mocht dan een kleine stap voor Jungle by Night zijn, voor de mensen op de dansvloer was het een enorme sprong. De vlammende, energieke liveshow is inmiddels uitgegroeid tot must-see festivalact die festivalgangers door heel Europa dan ook standaard omcirkeld in het programmaboekje hebben staan. Vertaal dit alles naar een clubshow en je hebt een garantie op een dampende dansvloer en een dik feest.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor deze show, te vinden via podiumvictorie.nl.