ALKMAAR - Het is bijna zover: zondag 21 april barst de tweede editie van het toffe festival UPfest los in de Grote Kerk in Alkmaar. UPfest is een gratis festival voor het hele gezin met theater en kunst, toffe workshops, inspirerende lezingen en films, lokaal lekkers en een grote portie doen in het thema ‘green up your life’.

- Kom proeven op onze streekmarkt bij 20 lokale producenten

- Leg je je avocadoschaamte voor aan twee Peinzende Pissebedden

- Knutsel mee aan een kartonnen festivalparade of win een fiets voor niets

- Ontdek het nut van fruitafval bij Mijntje Mandarijntje

- Grijp mee met de afvalkoningin of draai aan het Rad van Duurzaamheid

- Leer fermenteren of maak je eigen wasmiddel

- Beleef de wondere wereld van GFT in een VR-experience

- Ruil de kleding die je niet meer draagt in de ‘swap till you drop shop’

- Luister naar inspirerende talks over een zero waste leven en groener wonen

- Test jouw food-afdruk en maak een #UPselfie met de stadsdichter

Dit is slechts een greep uit het (h)eerlijke programma van UPfest. UPfest is op zondag 21 april tussen 12:00 - 17:00 uur en is gratis toegankelijk. Op zaterdagavond 20 april is er speciaal UPfest programma in Filmhuis Alkmaar. Voor meer informatie kijk je op upfest.nl.

UPfest is een festival van Els Schipper, DOSS Event Support en Stichting Boven het Maaiveld. In samenwerking met Bibliotheek Kennemerwaard, Karavaan, Filmhuis Alkmaar, Global Goals Alkmaar, HVC, SDG Nederland, El Kombi Sup, Buurderij Alkmaar, De Nachtvlinder, Restaurant Neder, Gejut, Groene Helden Academie, Studio Duurzaam Wonen. En met steun van Gemeente Alkmaar, Victoriefonds, Provincie Noord-Holland, Grote Kerk Alkmaar, Alkmaars Bolwerk en de Haëlla Stichting.