ALKMAAR - De 39e editie van het Jazz&Sail Festival 2018 vindt plaats in het weekend van 7 tot en met 9 september. Een laagdrempelig, gratis toegankelijk, gemoedelijk feest voor de inwoners van de regio Bergen en natuurlijk de toeristen. Op vrijdagavond kun je in het centrum van Bergen terecht, de zaterdag wordt zowel in Bergen centrum, als op het strand in Bergen aan Zee gevierd. Traditioneel wordt het festival op zondag in Bergen aan Zee afgesloten.

Dit jaar vinden er naast de vele bandjes op de buitenpodia, ook vernieuwende en spraakmakende optredens in centrum van Bergen plaats. Dit jaar vinden er naast de vele bandjes op de buitenpodia, ook straattheater optredens en niet één, maar twee spraakmakende concerten in de Ruïnekerk plaats.
Wees welkom en laat je het hele weekend vermaken in een bruisend Bergen en Bergen aan Zee.

Het Jazz&Sail festival is ontstaan als bedankje aan de inwoners van Bergen, voor een seizoen lang gastvrijheid. Het wordt telkens het eerste weekend van september georganiseerd, ter afsluiting van het zomerseizoen.

Vrijdag 7 september
De vrijdagavond is altijd weer een gezellige bijeenkomst van dorpelingen en iedereen die ooit iets met Bergen te doen heeft gehad. Onder het genot van een hapje en drankje wordt op 8 podia door het hele dorp live muziek ten gehore gebracht. De aanvang van de muziek op de buitenpodia is 21:00 uur.
De avond start echter al om 19:00 uur met een optreden van Karin Bloemen “Karin Bloemen Goes Jazz” en wel in de Ruïnekerk Bergen centrum. Ook in 2017 gaf zij een optreden, maar zij komt dit jaar met een grotendeels nieuw repertoire. Bestellen van entree kaarten www.jazzbergen.nl
Er is ook een VIP arrangement voor ondernemers en/of dienstverleners, die hun klanten op een enerverende avond willen verrassen. Informeer over de mogelijkheden en stuur een bericht naar communicatie@jazzbergen.nl

Zaterdag 8 september
Op de zaterdag kun je de gehele dag terecht in het centrum van Bergen. Vanaf 14:00 uur spelen op diverse buitenpodia vele muzikanten en artiesten tijdens Bergens Talent. Altijd de moeite waard om eens te komen kijken.
Nieuw tijdens het Jazz&Sail festival is een hilarisch straattheater programma. Op de zaterdagavond, voordat de bands op de 8 buitenpodia beginnen wordt een gevarieerd programma gebracht van professionele straattheater acts.
Hendrick-Jan de Stuntman ontmoet Merel Kamp , bekend van het Oerol festival, komt met zijn laatste succesvolle show ‘Springtime’ naar Bergen centrum. Hij krijgt met zijn over de top romantische komedie, die uitmondt in een tragikomisch liefdesspel, een prachtige plek in Bergen centrum. Ricardo’s straatcircusshow komt met spectaculaire acrobatiek. Ricardo is in Europa één van de beste circusstraatartiesten! De oorspronkelijk (en soms nog wonende) Ruigoorder heeft al ruim twintig jaar ervaring in het vak en komt graag naar het andere ‘Kunstenaarsdorp’.
Vanuit Alkmaar komt “ De mobiele eenheid “ op hun invalidebromfiets uit 1967 met drum-aan-stel-hanger Bergen centrum binnen rijden. Dennis en Henk toeren rond, en waar het leuk is, wordt gestopt en start de theatrale reis over “Riddum en Biet”. Slagwerk en humor zijn de belangrijkste ingrediënten van hun uitbundige show.

Programma
18.00 Hendrick-Jan de Stuntman ontmoet Merel Kamp - Springtime
18.30 De Mobiele eenheid
19.00 Ricardo’s Straatcircusshow
19.30 De mobiele eenheid
20.00 Ricardo’s Straatcircusshow
20.30 Hendrick-Jan de Stuntman ontmoet Merel Kamp - Springtime

Om 19:00 uur begint de muziek theater voorstelling “The Road” van Frederique Spigt in de Ruïnekerk. Bestellen van entree kaarten www.jazzbergen.nl
Er is ook een VIP arrangement voor ondernemers en/of dienstverleners, die hun klanten op een enerverende avond willen verrassen. Informeer over de mogelijkheden en stuur een bericht naar communicatie@jazzbergen.nl

Vanaf 21:00 uur barst het dorp weer uit haar voegen met veel live optredens op 8 buitenpodia.
Op de zaterdag vinden ook de voorrondes van de catamaran regatta plaats op het strand, start bij de Botenclub te Bergen aan Zee.

Zondag 8 september
Het traditionele dagje strand met de catamaran race en live optredens op verschillende locaties op en langs het strand.

Voor meer informatie over Jazz&Sail kun je terecht op de website van het festival www.jazzbergen.nl