ALKMAAR - Op de website van Festival KUUB is de inschrijving voor de komende editie op 13 juni 2020 geopend. Iedereen die zich (in zijn vrije tijd) bezighoudt met theater, dans, muziek, beeldende kunst, poëzie, media of iets anders creatiefs kan een voorstel indienen om mee te doen aan het festival op en rondom het Canadaplein in Alkmaar. Dit kan een voorstelling zijn, een korte pop-up act of een workshop. Niet alleen individuen kunnen zich aanmelden, ook groepen, verenigingen of bijvoorbeeld dansscholen.

Thema van het festival is dit jaar KUUB KLUBT, waarbij allerlei creatieve denkers en makers uit Alkmaar en omgeving uitgenodigd worden om tijdens het festival één grote ‘klub’ te vormen. Deelnemers worden uitgedaagd samen te werken met andere makers of juist het publiek. Kunnen diverse makers uit allerlei disciplines samen een club vormen, zonder dat ze elkaar al lang kennen? Wat gebeurt er als je uiteenlopende clubs bij elkaar brengt?

Festival KUUB & IkToon
Dit jaar is het de zesde editie van Festival KUUB, hét jaarlijkse festival waar allerlei voorstellingen, workshops, korte acts en exposities te zien zijn van cultuurmakers uit Alkmaar en omgeving. Gratis en toegankelijk voor het hele gezin.
Festival KUUB in Alkmaar is onderdeel van de landelijke IkToon-maand, waarbij door heel Nederland een podium wordt gegeven aan amateurkunst. Op meer dan duizend locaties en in 200 gemeenten is kunst te zien. Zo ook op Festival KUUB.

Festival KUUB: 13 juni van 12.00 tot 21.00 uur op en om het Canadaplein in Alkmaar. Meer informatie: www.festivalkuub.nl. Deelnemers kunnen zich via het online inschrijfformulier aanmelden.