ALKMAAR - Op 15 en 16 juni 2018 presenteren Alkmaarse cultuurbeoefenaars een uitgebreid programma. Op dit regionaal, cultureel festival van het jaar tref je liveoptredens, creatieve workshops, theatervoorstellingen, foodtrucks, eigentijdse kunstexposities en meer.

Vrijdag 15 juni 2018 - 'een rondje om' 19:00 - 23:00 @Grote Kerk Alkmaar

De Grote Kerk Alkmaar bestaat 500 jaar. Door al die jaren heen heeft zij duizenden mensen en ideeën voorbij zien komen. Haar functie is door de jaren heen veranderd. Altijd is het een plek geweest waar zingeving voorop stond, een zoektocht. Op de vooravond van Festival KUUB gaan wij samen met twaalf lokale makers en culturele organisaties op zoek naar de nieuwe functie van De Grote Kerk. In een enorme tweedelige performance-lecture zal de bezoeker zichzelf weer even een student wanen. Van theatrale leerpleinen en muzikale colleges naar een enorm eindoordeel (met muzikanten, dansers en dichters). Deze bijzondere culturele processie in de vorm van een performance lecture is gratis te bezoeken en geschikt voor alle leeftijden.

Zaterdag 16 juni 2018 - 'het culturele knooppunt' 12:00-21:00 @Canadaplein Alkmaar

Stel je een plek voor waar oud en jong, lokaal en regionaal, individu en gezelschap samenkomen. Een plek waar kunstdisciplines naast elkaar en in nieuwe mengvormen verschijnen. Waar amateurs direct in verbinding komen met professionele makers en culturele organisaties. Festival KUUB tovert de historische binnenstad om tot cultureel knooppunt voor traditie en vernieuwing, cultuurbeoefenaars en -makers, talentontwikkeling, jonge generaties creatievelingen en co-creatie. Verschillende culturele knooppunten komen samen in Festival KUUB 2018. Bezoek ze allemaal en beleef muziek, theater, dans, nieuwe media, beeldende kunst, foodtrucks, workshops, een kinderprogramma en meer... In Artiance Centrum voor de Kunsten, Bibliotheek Kennemerwaard, Stedelijk Museum Alkmaar en Theater De Vest en op en om het Canadaplein is er veel te zien en te beleven. Kunst in de ruimste zin, gratis en geschikt voor de hele familie.