ALKMAAR - Onder stralende weersomstandigheden werd afgelopen zondag "De Hout Rocks" georganiseerd in Cultuurpark De Hout. Met vier bands tijdens het gratis toegankelijke evenement werd het een zeer geslaagde middag.

Het festival begon 's middags om 13.00 uur met een optreden van de Alkmaarse formatie 3 Point Landing (foto), een band die op het punt staat om door te breken, mede door de vele uren die het maakte op diverse festivals en podia. De energieke synthrock van de band met de charismatische zangeres Dora van den Berg warmden het publiek alvast behoorlijk op. Terwijl het zonnetje steeds meer doorkwam wisten ook steeds meer mensen de weg naar De Hout te vinden en bij het optreden van de rockers van The Basement Killers stond het veld dan ook al behoorlijk vol.

Hoogtepunt van de middag was voor velen de show die Edwin Danks ten gehore bracht. De vurige uptempo-rock van de goedgeklede muzikanten werd door het publiek gretig opgezogen. Met een geweldige sfeer, en inmiddels zo'n 1500 bezoekers gedurende de hele middag, volgde er uiteindelijk een feest der herkenning met So Be It die een set speelde van verschillende rockhits van de afgelopen decennia.

De organisatie van het festival kon dan ook dik tevreden terugkijken met dank aan alle vrijwilligers die "De Hout Rocks" mogelijk wisten te maken.