ALKMAAR - Op zondag 4 september wordt in de Grote Kerk Alkmaar de tentoonstelling van Nynke Koster ‘Common Ground’ feestelijk afgesloten. Jong en oud zijn van harte welkom om voor de laatste keer naar het kunstwerk te komen kijken en te genieten van kunst, muziek en samen eten (halal). Gratis kaarten voor de feestelijke afsluiting met de titel ‘Thuis in Alkmaar’ kunnen geboekt worden via www.grotekerkalkmaar.nl.

Programma
Alfon Oekie opent het programma met feestelijke muziek, Rachid Larouz zorgt voor een komische noot en Serhat Aydogan sluit samen met zijn band het programma spetterend af. Bayramhan uit Overdie maakt haar versie van de wereldberoemde Mercimek Corba (Turkse linzensoep) en serveert hierbij een heerlijke salade en brood (gratis, halal, op=op).

Voor het hele gezin
Tijdens dit evenement is er vermaak voor het hele gezin. Muziek, cabaret en gezellig eten. Voor de kinderen is er een workshop van K1 Cultmedia waarbij ze aan de slag gaan met digitale media en meer!

Voor veel Alkmaarders vormt de Grote Kerk de huiskamer van Alkmaar. Maar wat is dat precies, een huiskamer van de stad? En wie voelt zich hier allemaal thuis? Nynke Koster maakte een speciaal voor het hoogkoor van de Grote Kerk ontworpen kunstwerk en ging aan de slag met het thuisgevoel van Alkmaarders. Bezoekers mogen plaatsnemen op het omgekeerde gewelf gemaakt van zacht schuim en rubber. Zo kan je letterlijk tussen de verhalen van Alkmaarders zitten of liggen. Het werk vertelt het verhaal van verschillende gemeenschappen van onze mooie stad. Ze bezocht verschillende wijken, maar ook de Turkse en Marokkaanse moskee, het AZ stadion en uiteraard de kerk zelf. Omdat we allemaal THUIS zijn in Alkmaar.


Kijk voor het programma en het bestellen van gratis kaarten op www.grotekerkalkmaar.nl.

Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door Stroom Den Haag, Mondriaan Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Victoriefonds en Zabawas.