ALKMAAR - De allereerste theatertournee van de veelkoppige, poëtische fanfare-punkband De Kift is een feit. Het muziekcollectief staat met het concert ‘BAL’ op donderdag 19 december om 20.30 uur in de Kleine Zaal van TAQA Theater De Vest. Het concert zit vol liedteksten, die zijn samengesteld uit de wereldliteratuur.

Gecontroleerde chaos
Al meer dan dertig jaar speelt dit bonte gezelschap ‘een megamooie mix van magnetiserende muziek’. Een gecontroleerde chaos, zowel op de plaat als op het podium. ‘BAL’ is het elfde studioalbum van de groep en de aanleiding tot de allereerste theatertournee van De Kift. Trommelend en tetterend, schitterend en schetterend gaat de groep de tand des tijds te lijf met een rijk arsenaal aan instrumenten. ‘BAL’ stampt, knarst, zweet, weent en schatert.

Teksten uit de wereldliteratuur
De Kift gebruikt veel teksten uit de wereldliteratuur vertelt Heijne: "Dat is eigenlijk uit nood geboren. We hadden aan het begin van de band voor een tijd geen tekstschrijver, maar we wilden wel onze eigen verhalen vertellen. Ik kreeg toen in een gesprek met een Berlijnse vriend te horen dat ik de boeken van Wolfgang Borchert moest lezen. Een van zijn teksten heb ik toen op muziek gezet en dat leidde tot onze doorbraak."

Meer informatie en toegangskaarten
De Kift is met ‘BAL’ op donderdag 19 december in TAQA Theater De Vest te zien. Toegangskaarten kosten € 21,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa, tel 072 – 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur).