ALKMAAR - Hoe ver push je je kind als het talent heeft? En wat zijn vervolgens de effecten op dat kind? Hoe schrijf je eigenlijk een supertof muziekstuk? En wat gebeurt er als vriendschap omslaat in jaloezie? Dat zijn de centrale vragen in de muzikale familievoorstelling 'Wolfgang, het wonderjong', die momenteel door het land toert en op woensdag 1 en donderdag 2 maart in TAQA Theater De Vest te zien is.

Wolfie en Tonnie

In 'Wolfgang, het wonderjong' volgen we de briljante vroegbloeier Wolfgang (Wolfie) en zijn pubermattie Antonio (Tonnie) Salieri, in hun tocht langs paleizen, studentenhuizen en muziekhallen. Zijn bijna even begaafde zusje Nannie, zijn dominante vader, het Weense hof, en vele studentenvrienden bevolken de achtbaanrit door het bijzondere bestaan van een brutaal fenomeen. Wolfgang het Wonderjong' is muziektheater voor iedereen vanaf 8 jaar, vol rake noten, puberverlangens en hartstochtelijke vriendschappen, met originele liedjes van Theo Nijland, gebaseerd op Mozarts muziek.

Pieter Kramer
De familievoorstellingen van Pieter Kramer zijn inmiddels een gekoesterde traditie in theaterland. Kramer en zijn team maakte deze producties vele jaren bij Theater Rotterdam (voorheen RO Theater). Nu zetten de theaters van de Theateralliantie deze traditie voort met Theater Oostpool als coproducent.

Meer informatie en toegangskaarten
'Wolfgang het Wonderjong' is op woensdag 1 maart om 19.00 uur en donderdag 2 maart om 14.30 uur in TAQA Theater De Vest te zien.
Toegangskaarten kosten € 39,50 en kunnen worden gereserveerd via www.taqatheaterdevest.nl of via de kassa (dinsdag t/m zaterdag tussen 17:00 - 21:00 uur) en telefonische bereikbaar via 072 - 548 99 99.