ALKMAAR - Op woensdag 12 september 15.00 uur opent Nighel de Jong, Fair Play prijswinnaar ICG, de Minikaasmarkt in winkelcentrum De Mare. De Fair Play prijs is de belangrijkste onderscheiding van het toernooi waarvan er slechts één wordt toegekend.

International Childrens Games
Een delegatie van 23 Alkmaarse sporters, coaches en vertegenwoordigers reisde af naar Israël om daar deel te nemen aan de International Childrens Games in de stad Jeruzalem. Van 29 juli tot en met 3 augustus streden de sporttalenten in drie takken van sport om het eremetaal. En met succes; een recordaantal van zeven medailles wisten zij mee naar huis te nemen waaronder tweemaal goud voor de judoka’s Esmée kroon en Friso Schotanus. Overige medaillewinnaars zijn: Linda Agterberg, brons judo, Sam Wanyama, brons schermen, Annick Baas, zilver judo. Zilver voor de voetbaldames van Kolping Boys, Isa Venneker, Fenne Blanksma, Imre Meije, Sandrea Echague, Isa Bril, Pascale Polonia, Julia oud en Sammy Heidsma. Zilver voor het jongens schermteam; Patrick Sluman, Nighel de jong en Sam Wanyama.

Minikaasmarkt
Op woensdag 12 september vindt een speciale kaasmarkt plaats. De traditionele kaasmarkt op het Waagplein verplaatst zich dan in een kleinere versie naar Winkelcentrum De Mare. Kinderen van de groepen 6 en 7 van omringende scholen kunnen deze middag ook meedoen aan speciale 'kinderkaasspelen'. Ook is er markt zowel in als buiten het winkelcentrum. Spannend parcours De kinderkaasspelen starten om 14.30 uur. Tijdens deze speciale kinderkaasspelen proberen de teams het kaasparcours zo snel mogelijk te doorlopen, terwijl de kazen op de kaasberrie moeten blijven liggen. De winnaar wint een kaas gerelateerd uitje voor de hele klas.

36 Alkmaarse kaasmarkten
Over de hele wereld staat Alkmaar bekend als Kaasstad. De Alkmaarse kaasmarkt is een traditie sinds 1593. Vorig jaar trok dit kleurrijke evenement een recordaantal bezoekers (ruim 169.000). De kaasmarkt is gratis, voor alle leeftijden en goed toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. De kaasmarkt is dit jaar van 30 maart tot en met 28 september op vrijdagochtend van 10.00 tot 13.00 uur. Daarnaast werden er op de dinsdagen in juli en augustus van 19.00 tot 21.00 uur avondkaasmarkten gehouden. Alle kaasmarkten zijn op het Waagplein in Alkmaar.